TURRRUP SIKAYIM…

Gazetecilik bölümü mezunu olmama rağmen okulumuzdaki RTS bölümünden çok sayıda arkadaşım olmuştur. Onların sinema yapımları üzerindeki araştırma ve inceleme ödevlerinden en çok karşılaştığım replik ise, eski Türk filmlerindeki “Turrup sıkayım ben onun gençliğine” çıkışı olmuştur. 
Neşeli Günler adlı Türk filmiyle tanıştığımız bu çıkışı daha sonraları Türkan Şoray, Turist Ömer karakteriyle Sadri Alışık, Sümer Tilmaç, Hülya Koçyiğit, Ayşen Gruda gibi Türk sinemasının özel isimleride kullanmıştır. 
Şimdi bu muhabbet nereden çıktı diyecek olursanız; bende bu çıkışı Erzurumspor için birşeyler yapmaya çalışır gibi görünen ama aslında hiçbir şey yapmayanlar için söylemek istiyorum. 
Yani “Turrup sıkayım sizin Erzurumspor aşkınıza!” demek istiyorum. Daha düne kadar Mehmet Sekmen ve Büyükşehir Belediyesi kulüpten elini çeksin başkan olalım diyen yarım akıllıların hiç sesi soluğu bile çıkmıyor. Neredeler, iki kez kongre ertelendi, haberleri yok mu? Niye susuyorlar? Çıkıp bir kez daha deseler ya, Sekmen elini kulüpten çeksin diye! Büyükşehir Belediyesinin takımla bir bağı kalmasın diye koftiden masal anlatsalar ya! 
Yapamazlar, çünkü onlarda biliyor ki, Mehmet Sekmen olmadan bu kulüp ayağa kalkamaz. Ama işte gelin görün ki, velinimetleri Sekmen iken onun aradan çıkmasını isteyecek kadar akılsızlar bunlar. 
Bir örnek vereyim yine, Mehmet Sekmen 2 milyon lira para temin etmiş ve kulübün ödemelerinin yapılmasını sağlamış. Aradan çıksın denilen Sekmen bunu yaparken, bunu diyenler neredeler acaba? Kendilerine medya maymunluğu yapacak ortamlar mı arıyorlar yoksa? Görünen o ki, kulübü sırtlanacak bir isim çıkmayacak ve kulüp yine Mehmet Sekmen’in eline bakacak. Madem hal böyle; o halde Sekmen Başkan Ahmet Dal başkanlığında kursun yeni bir ekip ve yoluna devam etsin kulüp. Bu saatten sonra Erzurumspor meselesinde Sekmen’e laf edenler ve dil uzatanlarında hep birlikte turrrup sıkalım adamlıklarına.