ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Mart 2023 10:57

Ulaşım ağları büyük ihtiyaç 

Ulaşım ağları büyük ihtiyaç 

Motorlu kara taşıtı sayısının 130 binlere doğru tırmanışa geçtiği Erzurum’da, ulaşım ağlarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Her bin kişiye 85 otomobilin düştüğü Erzurum’da, son 10 yıl içerisinde kullanıma açılan yeni ulaşım ağları sayesinde şehir trafik çilesi yaşamaktan kurtarılmış oldu. Şehrin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine varıncaya kadar birçok noktasında hizmete açılan yeni ulaşım ağları, Erzurum’un adeta dolaşım sistemi haline geldi. Tamamı Büyükşehir Belediyesi imzası taşıyan ulaşım ağları Şükrüpaşa’dan Hilalkent’e, Ali Ravi’den Kayakyolu’na, Dadaşkent’ten Yıldızkent’e varıncaya kadar şehrin birçok noktasında vatandaşa ulaşım kolaylığı sağlarken, şehirdeki araç sayısının ise sürekli artması dikkatlerden kaçmadı. 

İHTİYAÇ ARTIYOR 
Erzurum’daki taşıt sayısının 130 binlere yaklaşmasının, araç trafiği açısından önemli bir ihtiyacı da gün yüzüne çıkardığını dile getiren şehir plancıları, “Araç sayılarının hızla artışı yeni ulaşım ağlarına duyulan ihtiyacı arttırır. Çünkü mevcut arterler ve ulaşım ağları artan araç sayısıyla birlikte fazlalaşan trafik yüküne cevap veremez hale gelir” diye konuştular. 

MERKEZDE DARALMA 
Özellikle Cumhuriyet Caddesi’nin trafik yükünü kaldıramaz bir durumda olduğunu ifade eden şehir plancıları, “Normal şartlarda şehir merkezi dışında trafik yüküne cevap verebilen çok sayıda yeni ulaşım ağı var. Ancak merkezdeki daralma sebebiyle artan araç sayısı ilerleyen yıllarda çok daha büyük sıkıntılar yaşanmasına sebep olabilir” dediler. 

ACİLEN GÜNCELLEME YAPILMALI 
Merkezdeki ana arterlerin ve ulaşım ağlarının güncellenmesine duyulan ihtiyacın her geçen yıl biraz daha arttığını kaydeden şehir plancıları, “Özellikle Cumhuriyet Caddesi ve bağlantılı olan kimi yollarda acilen güncelleme yapılmalı ve şehir merkezindeki daralmanın önüne geçilebilmelidir” diye konuştular.