ÖZEL HABER Haber Girişi : 18 Mayıs 2023 10:09

Ulaşıma köklü neşter 

Ulaşıma köklü neşter 
Hilalkent ve şehir merkezi arasında yaşanan ulaşım sıkıntısına neşteri Büyükşehir Belediyesi vuracak.

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosuna kazandırılan yeni otobüsler, Hilalkent ve şehir merkezi güzergahına transfer edilecek. Buradaki ulaşım sorununu kökünden çözüme kavuşturacak olan adımla, Hilalkent sakinleri artık rahat bir nefes almış olacak. 
Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili olarak edinilen bilgilere göre; kent içi ulaşımda sıfır sorunlu bir dönem başlayacak. Başkan Mehmet Sekmen’in talimatıyla Büyükşehir Belediyesine kazandırılan yeni otobüsler, özellikle Hilalkent ve şehir merkezi arasındaki ulaşım sorununu ortadan tamamen kaldıracak. 

YENİ OTOBÜSLER YOLA ÇIKIYOR 
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeni satın alınan soft otobüslerin plaka ve tescil işlemlerinin başladığını belirterek, “Bu otobüslerimiz birkaç gün içerisinde şehir içi ulaşımın hizmetinde olacak. Bu otobüslerin görev yapacakları güzergahlardan birisi de, Hilalkent şehir merkezi hattı olacak. Özellikle sabah saatlerinde bu güzergahta yaşanan problemleri kökünden çözüme kavuşturmak amacıyla yeni otobüslerimiz bu güzergaha takviye edilecek. Vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda hem sefer sayılarını hem de kapasiteyi arttırmış olacağız” dediler. 

VATANDAŞ SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR 
Öte yandan Hilalkent’te ikamet eden vatandaşlar da, sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk yüzünden yollarda mağdur olduklarını belirterek, “Saatlerce otobüs gelmesini bekliyoruz, gelen otobüslerde çakılı halde gidiyorlar. Bu yüzden yollara çok erken saatlerde düşmemiz gerekiyor ki, otobüslere binebilelim. Büyükşehir Belediyemizin bu girişimini sabırsızlıkla bekliyoruz. Başkan Mehmet Sekmen’e ve Ulaştırma Daire Başkanlığımıza da özellikle teşekkür ediyoruz” diye konuştular.