ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Eylül 2022 09:28

Üniversitelerde kapılar bugün açılıyor

Üniversitelerde kapılar bugün açılıyor
Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nde yeni akademik dönem bugün başlıyor.

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nde yeni akademik dönem bugün başlıyor. On binlerce öğrencinin bugün her iki üniversitede de dersbaşı yapacağı Erzurum’da, başvuruda bulunan öğrencilerin tamamı yurtlara yerleştirilirken, çoğu öğrenci de yurtların dışında barınma imkanı oluşturdu. Bugün itibariyle hareketliliğin adeta tavan yapacağı Erzurum’da, öğrenciler sayesinde şehir yeniden gülmeye başlayacak. Esnafın dört gözle beklediği öğrencilerin Erzurum ekonomisine sağladığı katma değer herkes tarafından bilinirken, piyasalarda bile öğrenciye özel indirim kampanyalarına da start verildi. Spor salonlarından kafeteryalara, lokantalardan konfeksiyona varıncaya kadar birçok işletmede sezon sonu indirimlerine bir de öğrenci indirimleri eklenirken, piyasalardaki canlılık şimdiden iştah kabartmaya başladı.

 

ULAŞIM HİZMETLERİNE GÜNCELLEME

Yeni akademik dönemin başlangıcı sebebiyle şehir içi ulaşım seferlerinde de düzenlemeler yapıldı. Günün belirli saatlerinde gerçekleştirilecek olan ulaşım hizmetleri için ek sefer planlaması yapılırken, söz konusu sisteme ise kademeli olarak geçiş yapılacak. Havaların iyice soğumasıyla birlikte ulaşım hizmetlerine duyulan ihtiyacın daha da çok artacağı ifade edilirken, yeni planlamanın ise işte bu doğrultuda uygulanacağı öğrenildi.

 

ÜNİVERSİTELERDE AÇILIŞ TÖRENİ

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nde yeni akademik yıl açılışı için bugün törenler de düzenlenecek. Her iki üniversitede de organize edilecek açılış töreninde, üniversiteli gençlere yine birbirinden önemli mesajlar verilecek, her iki üniversitede de öğrenim görüyor olmanın ayrıcalıkları anlatılacak. Akademik takvime göre; 2022-2023 akademik öğretim yılı Haziran ayında sona erecek. Dileyen öğrenciler yaz okuluna katılabilecekleri gibi, yine arzu eden öğrenciler bir üst sınıftan ders alarak bölümlerini çok daha kısa bir sürede tamamlama imkanı bulabilecek.