ÖZEL HABER Haber Girişi : 05 Temmuz 2023 11:35

Uygulama Erzurum’da da başladı

Uygulama Erzurum’da da başladı

Taşınmazların noterler üzerinden satışına imkan sağlayan sistem, Erzurum’da da uygulamaya girdi. Tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu ortadan kaldırmak ve iş akışını hızlandırmak amacıyla kullanılan sistem kapsamında, artık hafta sonlarında bile satış işlemleri gerçekleştirilebilecek. Erzurum’da da tapu işlemlerinin yanı sıra alım satım sözleşmelerinin çok daha kolaylıkla yapılmasına olanak sağlayacak uygulamanın ilerleyen günlerde çok daha geniş kesimler tarafından kullanılması bekleniyor. Herhangi bir taşınmazın alım-satım işlemi yapmak isteyenlerin Türkiye Noterler Birliği’nin internet sitesine giriş yaparak başvuruda bulunmaları yeterli oluyor. 

NOTERLERDE SATIŞ 
Herhangi bir taşınmazın alım-satım işlemi için elektronik ortamda yapılan başvurunun ardından süreç başlamış olacak. Bahse konu taşınmazın durumu incelendikten ve satışına engel bulunmadığı tespit edildikten hemen sonra taraflara bilgi mesajı gönderilerek satış sözleşmesi için randevu kaydı oluşturulacak. Taşınmazın satışını yapacak olanla alacak olan taraf, belirlenen gün ve saatte noterde hazır bulunacak ve sözleşme imzalayacak. Taraflarca imza altına alınan sözleşme elektronik ortamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün bilgi sistemine dahil edilecek ve tapu kütüğüne işlenecek. Noterler, satışı yapılan taşınmazlarla ilgili olarak tapu ve gerekli diğer belgeleri de tahsis edebilecek.

NÖBETÇİ NOTERLİK… 
Erzurum’da da devreye giren uygulama ile tapu müdürlüklerindeki yoğunluğun azalacağı belirtilirken, hafta sonlarında ise devreye nöbetçi noterlik uygulaması girecek. Böylece taşınmaz alım-satım işlemleri için illa da hafta içi günleri beklemeye gerek kalmayacak. Başvurularını yapmış olanlar, hafta sonu bile olsa alım-satım işlemi gerçekleştirebilecekler.