Var mı anlayan?

Türkiye’de çok partili sisteme geçilmesi ile birlikte günümüze kadar uzanan süreçte sayısı seçimler oldu. 
Her seçim kendi özelinde elbette önemliydi ancak altını özellikle çizmem gerekirse bu seçimlerin hiçbirisi iki ay sonra yapılacak olan seçim kadar önemli olmadı .
Çünkü Türkiye öyle kritik ve bir okadarda stratejik eşikte Seçime doğru ilerliyor. 
Bir tarafta millet ittifakı diğer tarafta Cumhur İttifakı olmak üzere iki blok halinde gidileceği aşikar olan seçimler kuşkusuz sonuçları itibari ile de Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı olacak. 
Her iki ittifak yarışı önde tamamlamak için hamle üstüne hamle yapıyor bunu hepimiz görüyoruz. Ama bunu tek başına görmek yetmiyor; bu hamleleri yanlışlığı ve doğruluğunu üzerinde de analizler yapıyoruz. 
Millet ittifakı içerisinde yaklaşık 50 yıldır iktidar olamayan bir CHP, milliyetçi söylemle yola çıkmış olan bir İYİ Parti, milli görüş çizgisinde yürüdüünü iddia eden bir Saadet Partisi, AK Parti’den ayrılmak suretiyle kurulmuş olan DEVA ve GELECEK partisi var. 
Marifeti sadece ve sadece kendinden menkul olan Gültekin uysal’ın liderliğini yaptığı demokrat Parti de eklersek, altılı masa diye tabir ettiğimiz bir oluşum karşımıza çıkıyor. Hep konuşuldu hep tartışıldı ve masanın altında HDP’nin durduğu her ortamda dile getirildi. Kaldıki millet ittifakının HDP tarafından destekleneceği çok açık. 
Ben şimdiden şunu çok merak ediyorum : CHP’yi anlarım anlamam lazım kendin demokrat Partiyi de anlarım; ama İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi HDP ile aynı yoldan nasıl yürüyecek işte onu anlamıyorum. 
Anlayan da beri gelsin!