VARSA-YOKSA TÜRKİYE 

Dışarıda başta ABD olmak üzere Türkiye üzerinde habis ameller besleyen ülkelerle iş tutan bizim muhalefet, aklına her düştüğünde hükümete ekonomi üzerinden saldırıyor. 

Enflasyondan, hayat pahalılığından falan dem vuruyor. 

Hayat pahalılığı yok mu, var. 

Enflasyon yüksek mi, evet yüksek… 

Ama siz hiç bizdeki muhalefetin iş tuttuğu ABD’de de enflasyonun yükseliş halinde olduğundan bahsettiğini duydunuz mu? 

Hem de biliyor musunuz ABD’de enflasyon son 30 yılın en yükseğini görmüş durumda. 

Azdır ya da çoktur, orası ayrı. Ama gerçek şu ki, dünyanın jandarmalığına soyunmuş ve küresel sermayeyi neredeyse elinde tutan bir ülkede dahi enflasyon başlıca bir sorun olmuş. 

Ve fakat bizim muhalefete bakınca, sanki dünyanın her yerinde ekonomi güllük gülistanlık da, bir tek Türkiye’de işler yolunda gitmiyor zannedecek. 

Ama az ama çok!

Kaldı ki, Türkiye’nin son 5 yılına bakanlar, bu ülke üzerinde oynanan her türlü oyunu, kurulan her türlü ekonomik tuzağı, hileyi ve dalavereyi zaten görecektir. Bunların üstüne pandemiyi, kapanmayı, kısıtlamayı, küresel arz ve talep dengesinin bozulmuş olması da eklenince, ekonomik krizin etkileri bizde çok daha ağır olmuştur. 

Altını kalın harflerle çizmekte fayda var ki, bu süreç geçici bir süreçtir. 

Ezileceğiz, yıpranacağız, yorulacağız ve belki daha çok çalışacağız ama sonuçta bileceğiz ki biz öyle ya da böyle bu tümseği aşacağız. 

Şimdi soralım bakalım!

Ey muhalefet!

Biz bizim yaşadığımız ekonomik sorunları zaten biliyoruz da, siz birlikte iş tuttuğunuz şu ağa babalarınızdan niye hiç bahsetmiyorsunuz? 

Onlardan da örnekler versenize!

Veremezsiniz, çünkü bir çuval inciri berbat etmiş olursunuz. Sanki o çuvalın içerisine sizi sokmayacaklarmış gibi…