ÖZEL HABER Haber Girişi : 19 Temmuz 2023 10:21

VEKİLE BAK VEKİLE! 

VEKİLE BAK VEKİLE! 
Erzurum’u bilmiyorsan, bari bir bilene DANIŞ! 

Yeşil Sol Parti’den (HDP) Erzurum Milletvekili seçilen Meral Danış Beştaş, samimiyetten uzak siyaset çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Binlerce yıllık Türk beldesi olan Erzurum’u bir süre önce “Kürt Kenti” diye yutturmaya çalışan Meral Danış Beştaş, yeni bir bombayı da bilgisizliğiyle patlattı. Gezköy TOKİ konutlarıyla ilgili olarak yaşanan mağduriyetin sözde savunuculuğuna soyunan Beştaş, Aziziye’nin Erzurum’un mahallesi değil, üç merkez ilçesinden birisi olduğundan bile haberdar olmadığını gözler önüne serdi. Sosyal medya hesabından yaptığı komik paylaşımıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Yeşil Sol Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş, Gezköy’deki konutlar sebebiyle yaşanan mağduriyet için AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun bizzat devreye girdiğini de görmezden geldi. 

SÖZDE SAVUNUCULUĞA SOYUNDU 
Samimiyetten uzak ve Erzurum’a dönük sevimsiz çıkışlarıyla tepkileri çekmeye devam eden Meral Danış Beştaş, bu tarzıyla karmaşa ve krizlerden beslenen bir siyasetçi olduğunu yeniden tescil etmiş oldu. 
Dadaşlar, “Gezköy konutları meselesinde hak sahibi vatandaşların sözde savunuculuğunu üstlenen Yeşil Sol Parti Vekili Beştaş, gündemine aldığı meselenin bir kere Erzurum’un neresinde yaşandığını bile bilmiyor. Erzurum’un koskoca merkez ilçesini mahalleye dönüştürdüğü yetmezmiş gibi, meseleye AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun el koyduğuna ise hiç değinmiyor” dediler.  

KRİZDEN BESLENİYORLAR!
Erzurumlu vatandaşlar, Beştaş’ın ortada çözümsüz bir sorun varmış gibi algı oluşturmaya çalıştığını öne sürerek; “Yeşil Sol Partili vekil, çözüme yönelik atılan adımları da gizlemeyi tercih ediyor. Zaten bu tip siyasetçilerin çizgisi hep aynı: önce kaos, kriz ve karmaşa ortamı varmış gibi bir algı oluştur, ondan sonra da o kaostan nemalan… Meral Danış Beştaş da o çizgiden yürümeye çalışıyor, ancak her çıkışı ayrı bir fiyasko oluyor. Madem algı yapmaya çalışıyor; insan bari dersine iyi çalışır. Mesela işe ilk olarak Pasin Zaferi’nden bu yana Türk beldesi olan Erzurum’un ilçelerini öğrenmekle başlayabilir” diye konuştular.