ÖZEL HABER Haber Girişi : 18 Mart 2023 15:56

VERGİDE DADAŞ FARKI 

VERGİDE DADAŞ FARKI 
Erzurum, kamuya olan vergi borçlarının ödenmesi noktasında yine farkını gösterdi.

Erzurum, kamuya olan vergi borçlarının ödenmesi noktasında yine farkını gösterdi. 2023 yılının Ocak ve Şubat aylarında tahakkuk eden vergilerin neredeyse yarısını ödeyen Erzurum, vergi tahsilat başarı sıralamasında bölge birincisi oldu. 
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre; Erzurum’da Ocak ve Şubat aylarında tahakkuk eden vergi miktarı 1 milyar 948 milyon lira tutarında oldu. İki aylık vergi tahakkukunun 2 milyar düzeyinde oluştuğu Erzurum’da, söz konusu döneme yönelik tahsilat miktarı 944 milyon 400 bin lira olarak gerçekleşirken, tahsilat oranı ise neredeyse yüzde 50’ye yaklaştı.  

ERZURUM YİNE EN ÖNDE 
Tahsilat başarısı ile Doğu Anadolu Bölge birinciliğini elde eden Erzurum’da, küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerine rağmen bile borç ödeme alışkanlığı değişmedi. Erzurumlu esnaf ve vergi mükelleflerinin ortaya koyduğu tahsilat performansı, mali çevrelerin de dikkatinden kaçmadı. Erzurum’un vergi tahsilat başarısı ile her zaman ön plana çıktığını ifade eden ekonomistler, “Erzurum’un çek ve senet tahsilatında elde ettiği tahsilat başarısı, vergi performansıyla da en üst düzeyde. Özellikle bu yılın ilk iki ayında sergilenen tahsilat başarısı, Erzurumlu esnafın ve diğer tüm vergi mükelleflerinin kamu alacakları noktasındaki hassasiyetini gözler önüne seriyor” dediler.