ÖZEL HABER Haber Girişi : 17 Mayıs 2022 12:39

Winter Games bayrağı geliyor 

Winter Games bayrağı geliyor 

Erzurum’un önümüzdeki yıl ev sahipliği yapacağı Winter Games 2023 için düğmeye basıldı. Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Winter Games bayrağını devralmak üzere Fransa’ya gitti. Fransa’da düzenlenecek devir teslim töreninde oyunların bayrağını teslim alacak olan Memiş ve Sekmen, daha sonra Erzurum’a dönecek. Erzurum’da da Winter Games bayrağını teslim almak için bir program organize edileceği ve kış oyunlarının hazırlık çalışmalarına başlanacağı öğrenildi. 8 branş ve 18 farklı disiplinde gerçekleştirilecek olan Dünya Liselerarası Kış Oyunları’na dünyanın dört bir yanından binlerce sporcu ve antrenör katılacak. Erzurum’un söz konusu uluslararası organizasyonlar sayesinde bilinirliği artarken, bu sürecin sonunda Erzurum’un olimpiyatlara bile ev sahipliği yapabileceği ifade ediliyor. 

 

2011 UNIVERSIADE UĞURLU GELDİ 

Erzurum’un kış sporları alanında ev sahipliği yaptığı ilk organizasyon, 2011 Universiade oldu. Dünyanın dört bir yanındaki üniversiteli sporcuların katıldığı gençlik organizasyonu, Erzurum’a sayısız spor tesisi de kazandırmış oldu. Curling Arena’dan Buz Hokeyi tesislerine, buz pateni pistlerinden atlama kulelerine varıncaya kadar çok sayıda tesisin sahibi olan Erzurum, alanında çok özel bir unvana sahip olurken, şehrin ev sahipliği yaptığı ikinci organizasyon ise, 6 yıl aradan sonra 2017 EYOF oldu. Gençlerin buluştuğu bir başka organizasyon olan EYOF sayesinde Erzurum tanınırlığını daha ada arttırmış, ilaveten bu etkinlikler sayesinde Erzurum’da kış sporlarına yeni yetenekler de kazandırılmıştı. 

 

PRESTİJLİ OYUNLAR ARASINDA 

Bu organizasyonların ardından Erzurum’a kazandırılan Dünya Liselerarası Kış Oyunları ise, prestijli oyunların başında geliyor. Yine dünyanın dört bir yanından sporcuların katılacağı Winter Games’de, Türkiye’nin kış sporlarıyla ön plana çıkan şehirlerinden katılımlar da olacak. Erzurum’da böylece hem yeni yetenekler keşfedilmiş ve hem de şehrin tanıtımına büyük bir katkı sağlanmış olunacak.