Yerel Haber Girişi : 23 Nisan 2022 14:38

Yağışlar çok fena geliyor! 

Yağışlar çok fena geliyor! 

Erzurum’da kısa süren güneşli ve sıcak günlerin ardından yağışlar yeniden geri geliyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum’un Pazar gününden itibaren yağışlı hava tabakasının etkisi altına gireceğini bildirdi. Gök gürültülü sağanak yağışların Pazar günü başlayıp, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü de devam edeceği bilgisini paylaşan Meteoroloji, hava sıcaklıklarında ise yükseliş müjdesi verdi. Önümüzdeki 5 gün içerisinde en yüksek hava sıcaklığının 22 derece ile Çarşamba günü kaydedileceği belirtilirken, gece ile gündüz sıcaklıkları arasındaki fark da ortalama 15 derece olacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre, Erzurum’da hava bugün az bulutlu ve açık 20 derece olacak. Gece sıcaklığının 5 dereceye kadar düşeceği Erzurum’da, Pazar günü ise yağmurlar etkili olacak. Gece sıcaklığının 6 derece olarak ölçüleceği Erzurum’da, gündüz sıcaklığının ise 21 derece olacağı Erzurum’da, sıcaklıklar kademeli olarak artmaya devam edecek. 

 

SICAKLIKLAR HIZLA ARTACAK 

Pazartesi günü 7 derece ile gece, 21 derece ile gündüz sıcaklığının ölçüleceği Erzurum’da, gece sıcaklıklarındaki artış bir sonraki gün de devam edecek. Çarşamba günü gece sıcaklığının 8 derece olacağı il genelinde, gündüz sıcaklığı da 22 derece olacak. Pazar günü gök gürültü sağanak yağışın görüleceği şehirde, Pazartesi günü hava sağanak yağmurlu, Çarşamba günü ise gök gürültülü ve sağanak yağmurlu olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, Salı günü ise Erzurum’da hava yağışsız ancak kapalı olacak. 

 

BU YIL ANİ DEĞİŞİMLER BEKLENİYOR 

Meteoroloji yetkilileri, Erzurum’da hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerden itibaren hızlı bir artış seyrine gireceğini belirterek, Mayıs ayı da dâhil olmak üzere yaz aylarının tamamında mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini dile getirdiler. 

Hava sıcaklıklarının bu yıl kış aylarında da kurak ve mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini kaydeden Meteoroloji uzmanları, “İklimsel değişiklikleri bu yıl ülke genelinde bekliyoruz. Ani sıcaklık artışları ve düşüşleri tahmin ve beklentilerimiz arasında” diye konuştular.