ÖZEL HABER Haber Girişi : 14 Mayıs 2022 15:20

Yağmur ve soğuk bir arada

Yağmur ve soğuk bir arada

Termometrelerin bugün 21 dereceyi göstereceği Erzurum’da, yağışlı havalar kapıyı yarından itibaren yeniden çalacak.

Erzurum’da hava sıcaklıkları inişli-çıkışlı bir grafik çizmeye devam ediyor. Termometrelerin bugün 21 dereceyi göstereceği Erzurum’da, yağışlı havalar kapıyı yarından itibaren yeniden çalacak. Hava sıcaklıklarının düşmesine de sebep olacak olan yağışlar, Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Erzurum’da etkili olacak. Yarın kuvvetli ve gök görültülü sağanak yağışın beklendiği Erzurum’da, Pazar günü ise, kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığının bugün 21, yarın 20, Pazartesi günü 13, Salı günü ise 17 derece olacağı şehirde, Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar yeniden yükselişe geçecek. 

 

GECE SICAKLIKLARI DA DÜŞECEK 

Erzurum’da gündüz hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gece sıcaklıkları da düşüşe geçecek. En düşük hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düşeceği Erzurum’da, bugün gece sıcaklığı 2, yarın ve öbür gün 7 derece olacak. Salı günü gece sıcaklığının yeniden düşüşe geçeceği Erzurum’da, termometrelerin 2 dereceyi göstereceği tahmin edilirken, Çarşamba günü ise sıcaklık 5 derece olacak. Önümüzdeki 5 gün boyunca rüzgarın batı ve kuzeybatı istikametinden hafif ve orta şiddetle eseceği Erzurum’da, yağışların ay sonuna kadar periyodik aralıklarla kendisini göstermeye devam edeceği bildirildi. 

 

MEVSİM NORMALLERİ AŞILACAK 

Öte yandan Meteoroloji uzmanlarından edinilen bilgilere göre; sıcaklıklar ve yağış oranları bu yıl mevsim normallerinin dışında seyredecek. Sıcaklıkların zaman zaman üst sınırları aşmasının beklendiği yurt genelinde, yine yağışlar da yer yer etkili ve kuvvetli sağanak yağış şeklinde görülecek.