Yapma be Özgür!

TV Tele1’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuk olduğu programı izledim. 
Özgür Özel Ankara için diyor ki, “Mansur Yavaş rekor oyla kazanıyor”.. İstanbul için de diyor ki, “Murat Kurum’un 7 puan önündeyiz”.. İzmir’i hiç dile bile getirmiyor, “kesin bizde yine” diyor. 
Özgür Özel böyle konuşurken, geçen yıl yapılan seçimlerde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ikilisinin ekrana çıkarak, “biz kazanıyoruz” dedikleri an aklıma geldi. 
Sahne şovu yapar gibi gülmüşler, sonra 80 milyonu üstlerine güldürmüşlerdi. Şimdi de aynı şeyi Özgür Özel yapıyor. Anket firmalarının gazına gelen Özgür Özel, Ankara İstanbul ve İzmir’de durumun değişmeyeceğini, yola CHP ile devam edileceğini söylüyor. 
Bu açıklamaların seçmen iradesine bile saygısızlık olduğunu hatırlatarak, devam edelim. Şimdi bu genel başkanlara, siyasi partilere, adaylara, akıl veren adamlara  bir bakmak lazım. Akılları kendilerine yetmeyecek adamlar, kalkmış adaylara akıl veriyorlar, yol gösteriyorlar, danışmanlık ediyorlar. Yoksa bir genel başkanın kendi aklıyla anketlerin gazına gelip, ekranlara çıkarak saçmalayabileceğine inanmıyorum ben. Erzurum’da da buna benzer saçmalıklar yaşıyoruz, görüyoruz. 
Kabul etmek lazım, siyaset iddiadır, iddialı olmaktır. Ama siyaset yükseklerde uçarak burun üstüne çakılmak değildir. Şimdikilere bakıyorum da, aklıma başka bir şey gelmiyor. Özgür Özel şimdi zannediyor ki, burnunun üzerine çakılmayacak, öyle mi? Ben diyorum çakılacak ve o kadar da iddilayım! 
Var mı aksini iddia eden?