ÖZEL HABER Haber Girişi : 04 Kasım 2023 08:39

Yaptıkları yanlarına kalmayacak!

Yaptıkları yanlarına kalmayacak!
Erzurumlu Gazeteci Mehmet Musa Çakır, Anadolu Basın Birliği Genel Merkezi’nde konuştu.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Musa Çakır, Ankara’da Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısının ardından ABB’nin Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Erzurumlu Gazeteci Mehmet Musa Çakır, ilk Yönetim Kurulu toplantısında yine birbirinden önemli tespitlerde bulundu. Basın meslek örgütlerinin tamamının atmaları gereken ilk adımın, mesleğin kaybettiği itibarı geri kazandırmak olduğunu vurgulayan Çakır, doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışının sektöre yeniden hakim kılınması gerektiğinin altını çizdi. 

BASIN SEKTÖRÜ ÖNEMLİ 
Kamuoyunda sosyal medyanın basın sektörünü bitirdiği yönünde yanlış bir algı oluştuğunu kaydeden Mehmet Musa Çakır, “Sosyal medya, basın sektörünü bitirmedi. Tam tersine basın sektörünü çok daha özel bir konuma oturttu. Çünkü sosyal medyada doğru bilgi paylaşımı ve etkileşimi gibi bir kaygı yokken, basın kuruluşları ve gazetecilerin kamuoyuna doğru bilgiyi ulaştırma sorumluluğu var. İşte basın sektörüne bu özel konumu, sorumlu yayıncılık dediğimiz kavram kazandırıyor. Sorumlu yayıncılığı biz her zaman destekleyeceğiz. Ancak yayıncılığı kişisel çıkar elde etmek amacıyla kullananların da karşısında olacağız” diye konuştu. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI VURGUSU 
İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un bu konuda çok ciddi bir mücadeleyi başlattığını hatırlatan Çakır, “Sayın Altun her fırsatta dezenformasyona izin verilmemesi gerektiğini, doğru ve tarafsız haberciliği, basın meslek ilkelerini ön planda tutuyor ve buna vurgu yapıyor. Biz de İletişim Başkanlığı ve İletişim Başkanımız Sayın Altun’un vurgu yaptığı yerdeyiz. Kanunlar çerçevesinde medya sektörünü kişisel çıkarları için kullanan tetikçilerin, şantajcıların, itibar suikastına yeltenenlerin, kişileri, kurum ve kuruluşları karalamak suretiyle sözde yayıncılık yapanların karşısında olacağız” dedi. 

YAPTIKLARI YANLARINA KALMAYACAK
ABB Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Türkiye genelinde yapılacak olan çalışmalar ele alındı. ABB şubelerinin bulunduğu illerde konseyler kurulması konusunun da görüşüldüğü toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Çakır, “Medya sektöründeki kirlenmeyi ve kişisel çıkar elde etmeye yönelik olarak yapılan yayınlar ve bu gibi faaliyetlerle ilgili olarak basın savcılarımızla da görüşeceğiz. Mesleğin şeref, onur ve haysiyetine gölge düşürenlerin yaptıkları, yanlarına kesinlikle kâr kalmayacak. İletişim Başkanlığımızca başlatılan bu seferberlikte bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.