ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Şubat 2023 11:13

Yaralara merhem olalım! 

Yaralara merhem olalım! 
Depremzedeler için başlatılan “Evim Yuvam Olsun” kampanyası için bir çağrı da ABB Başkanı Çakır’dan geldi. 

Kahramanmaraş depreminde evlerini kaybeden depremzedeler için “Evim Yuvam Olsun” kampanyası başlatıldı. Emlak sektörünün de dahil edildiği kampanya kapsamında; ikamet ettikleri evlerin dışında gayrimenkulü olup da depremzedelerin kullanımına sunmak isteyen hayırseverlere kamu kontrolünde bir fırsat sunuldu. Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, depremzedelere barınma imkanı sunmak isteyen hayır severler için bunun eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Çakır, “Madem bu felaketin yaralarını hep birlikte saracağız, o halde bu kampanyanın çok daha geniş kesimlere ulaşılmasını sağlamalı ve üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi. 

HABERCİELRE ÇAĞRIDA BULUNDU 
Erzurum’daki basın yayın kuruluşlarına ve habercilere çağrıda bulunan Başkan Çakır, “Evim Yuvam Olsun” kampanyasından toplumun tüm kesimlerinin haberdar olabilmesi için bu kampanyaya yayınlarda sık sık yer verilmesi gerektiğini kaydetti. 
Başkan Çakır, “Kampanya tamamen kamu kontrolünde yürütülüyor. Fazladan evi olan ve bu evi depremzedeler için tahsis etmek ya da indirimli fiyatlarla kiralamak isteyenler, bu kampanya ile evleriyle depremzede vatandaşlara yeni bir yuva imkanı sağlamış oluyor” diye konuştu. 

KAYMAKAMLIKLARLA TEMAS KURULUYOR 
Bu kampanyaya katılmak isteyen hayırseverlerin ikamet ettikleri kaymakamlıklarla irtibata geçerek ilk adımı atabileceklerini anlatan Başkan Çakır, “Talep sahipleri hemen kampanya dahilindeki emlakçılara yönlendiriliyor, form dolduruluyor. Kaymakamlıklar, bahse konu evleri kontrol ediyor ve onay veriyor. Kaymakamlıkla ev sahipleri ve depremzede aileler arasında ücretsiz tahsis durumunda ödünç sözleşmesi, ucuz kiralama durumunda ise, kira sözleşmesi imzalanıyor. Böylece depremzede aileler yeni ve sıcak bir yuvaya kavuşmuş oluyor. İmkanı olan herkesin bu kampanyaya katılması, çok büyük bir yaraya merhem olmak demektir” şeklinde konuştu.