ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Ağustos 2022 11:45

Yardım kömürleri adrese teslim

Yardım kömürleri adrese teslim
Erzurum’da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak yapılan yardım kömürlerinin dağıtımına başlandı.

Erzurum’da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak yapılan yardım kömürlerinin dağıtımına başlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yardımlar, ihtiyaç sahibi ailelerin kayıtları üzerinden yapılıyor. Evlere kadar araçlarla ulaştırılan yardım kömürleri, ailelere bizzat teslim edilirken, her ihtiyaç sahibi aileye 25 torba kömür bırakılıyor. 700 kilograma tekabül eden kömür yardımlarının Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması ve şehrin dört bir yanında ikamet eden ailelere ulaştırılması hedefleniyor. Yetkililerden edinilen bilgilere göre; kömür yardımları dileyen herkese yapılmıyor. Bu yardımlardan faydalanabilmek için bir takım kriterler bulunuyor. Yardımdan faydalanabilmek için hane halkından bir tek kişinin bile SGK’lı olmaması gerekiyor. Yine geçmişte ya da güncel vergi kaydının bulunmaması da, yardım talebinde bulunan aileler için önemli bir şart olarak öne sürülüyor.

 

DOĞALGAZ DESTEĞİ DE VERİLİYOR

Erzurum’da geçmiş yıllarda dağıtılan yardım kömürlerinin miktarında ise azalma olduğu, bunun da kentsel dönüşüm çalışmalarından kaynaklandığı bildirildi. Kömür yardım alan ailelerin ikamet ettikleri bölgelerde yürütülen gecekondu ıslah ve kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle birçok aile mesken ve mahalle değiştirmek zorunda kalırken, bu ailelerin tercihi ise kaloriferli daireler oldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bu ailelere ise doğalgaz desteği uygulamasına geçildi. Devletten doğalgaz desteği almak isteyen ihtiyaç sahibi aileler için e-devlet kapısı açık tutulurken, başvurular bu kapı üzerinden de yapılabiliyor. Her halükarda talep sahiplerinin bağlı bulundukları mahallelerin muhtarlıklarından yoksulluk belgesi almaları ve işlemlerde bunu ibraz etmeleri gerekiyor.

 

KÖMÜRÜNÜ SATANA YARDIM YOK!

Öte yandan yardım kömürlerinin kimi aileler tarafından satışa çıkarılması üzerine çok ciddi bir takip süreci başlatıldı. Alınan yardım kömürlerinin bir başkasına devri ya da satışı mümkün olmadığından bu yola başvuranların tespit edilmesi halinde ciddi yaptırımlar uygulanacağı ve bu ailelerin devletten bir daha yardım alamayacakları ifade edildi.