ÖZEL HABER Haber Girişi : 30 Ağustos 2022 15:29

Yerel esnaf seferberliği

Yerel esnaf seferberliği
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, yerel esnaf için çok özel bir çağrıda bulundu.

Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Gerçek milliyetçilik yerel esnafa sahip çıkmaktır” dedi.

Bizi biz yapan yerli ve milli değerlere herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Karaca,  yerel esnaftan alışveriş yapmanın ekonomiye can vermek anlamına geldiğini belirterek, “Yerel esnaf bizim dar günümüzde de, mutlu günümüzde de yanımızda olandır. Düğünümüzde ve cenazemizde de bizimledir. Kimi zaman üzerimde para yok diyip veresiye yazdırdığımız, kimi zaman çocuğumuzu emanet ettiğimiz, kimi zaman çayını içtiğimiz muhabbetiyle hemhâl olduğumuz bir yakınımızdan, dostumuzdan farkı yoktur. Onlar bizim üstümüzden elini hiçbir zaman çekmez” ifadelerini kullandı.

 

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Yerel esnafın tavrı ve tutumu bu yönde iken aynı hassasiyetin onlara karşı da sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Hikmet Karaca, “Erzurumlu hemşerilerimizi yerel esnafımızdan alışverişlerini yapmaya davet ediyorum. Bu çağrımın ulaştığı her yerde ve herkeste karşılık bulacağına inanıyor ve güveniyorum. Esnaf kazanırsa, Erzurum kazanır. Biz birlikteyken güçlüyüz. Bizim özümüzde, kültürümüzde, mayamızda dayanışma ve paylaşma vardır. Gün birlik günüdür, gün dayanışma günüdür” diye konuştu.

 

ÜÇ HARFLİ MARKET UYARISI

Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, üç harfli zincir marketlerin neredeyse şehrin her sokağına şubeler açmaya başladığını dile getirerek, şunları kaydetti: “Bu gelişmeler neticesinde yerel esnafımız iş yapamaz hale geldi. Zincir marketlere karşı mücadele gücünü kaybeden esnafımız da bir bir dükkanlarını kapatmaya başladılar. Okulların açılmasına sayılı günler kaldı, öğrencilerimizin kırtasiye, giyim-kuşam ve diğer ihtiyaçlarını yerel alış-veriş merkezlerinden karşılamak için gayret göstermeliyiz. Çünkü üç harfli marketlerde yılda bir kez kırtasiye ve okul malzemeleri satılıyor, kırtasiyelerde ve diğer yerel mağazalarımızda ise 12 ay kesintisiz satılıyor”