Yerel seçim tavsiyesi

Mayıs seçimlerinin üzerinden üç ay geçti ve yerel seçimler giderek yaklaşıyor. Tabi bu da gösteriyor ki, bir-iki ay içerisinde kulisler kaynamaya başlayacak. 
Tabi AK Parti özelinde konuşmak gerekirse, burada hangi kulisler kaynarsa kaynasın, son sözü genel merkez söyleyecek ve adayı onlar belirleyecek. 
Belirlerken de, pek tabii ki Erzurum vekillerinden ve teşkilatlardan görüş alınacak. Peki sonuç ne olacak? 
Sonuç şöyle şekillenecek, Erzurum’daki vekillerin ya da teşkilatların genel merkezdeki söz sahipleriyle arası iyiyse onların dediği olacak. 
Zaten asıl sorun da burada. Mayıs seçimlerinde oluşturulan listenin hali malum. Listenin memnuniyet uyandırmadığını sağır sultan bile biliyor yani. 
Kimse zannetmesin ki, AK Parti Erzurum’da o oyları listeden dolayı aldı. Söz konusu olan Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, o listedeki hiçbir isim kalıbımı basarım ki, bağımsız aday İslam Yıldırım kadar oy bile alamazdı. 
Bu yüzden sakın ola kendilerine pay çıkarmasınlar, aldıkları oyların kendilerine ait olduğunu düşünmesinler. 
O oyların her birisi Erdoğan’a verilmiş olan oylardır. 
Bu yüzden genel merkezin dikkat etmesi gereken hususların başında bu geliyor. Erzurum’da bağımsız seçime girecek olsalar, 5 bin oy bile alamayacak adayların yerel seçimlerde belirleyici olması kabul edilemez bir durumdur. 
Bunun için de haliyle genel merkezdeki kurmay kadronun değişmesi gerekmektedir. Eğer ki Mayıs seçimlerine sokulan listeleri oluşturan isimler, 7 Ekim’den sonra da partide işbaşında olursa, korkarım yerel seçimler açısından ortaya çok sıkıntılı bir tablo çıkacaktır. 
Çünkü takvimler 31 Mart 2019’u değil, 2023’ü gösteriyor olacak ve bu süre zarfında köprünün altından çok sular akmış olacaktır. 
Ülkenin karşı karşıya bulunduğu sıkıntılar yetmezmiş gibi, bir de aday belirleme sürecinde birileri bildiğini okursa, o zaman yerel seçim sonuçları hiçte iç açıcı olmayabilir. Bu da AK Pati genel merkezine tavsiyemiz olsun.