Yeşilyurt Belediyesi, 6 Şubat depremlerinden sonra inşa edilen binalar için geçici elektrik aboneliği başvurularını kabul etmeye başladı. Başvurular, 31 Aralık 2025 tarihine kadar Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü'ne yapılabilecek.
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Nisan 2025 tarihli kararı doğrultusunda alınan bu karar, çok sayıda depremzede vatandaşın elektrik ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Başvurular, Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü'ne yapılabilecek.
Başvurular 06.02.2023-31.12.2024 tarihleri arasında yapılan yapılar için geçerli olup, 31.12.2025 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Gerekli belgeler arasında tapu kaydı veya kullanım hakkı belgesi bulunuyor. Belgelerin eksik olması durumunda altyapı hizmetleri durdurulabilir.
Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan evraklarını eksiksiz hazırlamalarını ve süreye dikkat etmelerini rica etti.