ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Mayıs 2022 13:35

Yıldırım’dan fiyat uyarısı 

Yıldırım’dan fiyat uyarısı 
Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla yaptığı değerlendirmede kurbanlık fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, “Kurbanlık fiyatlarının astronomik düzeyde olacağı yönündeki iddialar söylentiden ibaret” dedi. 
Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla yaptığı değerlendirmede kurbanlık fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, enflasyondaki artışın herkesin malumu olduğunu ve fiyatlardaki tırmanışlardan tüm sektörler gibi hayvancılık sektörünün de olumsuz yönde etkilendiğini ifade ederek, “Fiyatlar elbette geçen yılki gibi olmayacak. Ancak iddia edildiği gibi 4-5 katlık bir artış söz konusu olmayacak” dedi. Bazı kesimlerin piyasaları manipüle etmeye çalıştıklarının altını çizen İslam Yıldırım, 2Burada maksat belli, fırsatçılığın önünü açmak” uyarısında bulundu. 

PANİK ORTAMI OLUŞTURULUYOR! 
Hayvancılık sektöründeki maliyetlerin de arttığını, özellikle son birkaç ay içerisinde bu durumun çok daha belirgin bir hal aldığını anlatan Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, “Sektörle ilgili olarak Türkiye genelinde bir panik ortamı oluşturulmaya çalışılıyor, bu açık görünüyor. Ancak bunlar piyasaları manipüle etmeye yönelik spekülatif haberler. Kurbanlık fiyatlarının geçen yılki gibi olmayacağı zaten net, bunu kimse inkar etmiyor. Ancak günün gerçekleri ve şartlarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yani geçen yıl 10 bin liraya satın alınan bir kurbanlığın bu yıl 30 ya da 40 bin liradan satılacağını öne sürmek, insan aklıyla dalga geçmeye çalışmaktır” diye konuştu. 

MALİYET ELBETTE DİKKATE ALINIR! 
Bu yüzden içeriği bu yönde olan haberlere itibar edilmemesini isteyen İslam Yıldırım, “Piyasada bu bir gelenektir, alım-satımlar başlayınca fiyatlar yüksek tutulur, sonradan da makul seviyelere iner. Ancak üretici elbette satış yaparken maliyetini de dikkate alır. Bunu bilen bir takım çevreler, fırsatçılığın önünü açmak için bir şeyler deniyor. Attıkları ilk adım da bu oldu. Kimse itibar etmesin, kimi besicilerimiz de bu tarz haberlere dayanarak fiyat istismarcılığına kalkışmasın!” çağrısında bulundu.