ÖZEL HABER Haber Girişi : 17 Ocak 2023 09:41

Yurdagül’den Babacan’a veryansın 

Yurdagül’den Babacan’a veryansın 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, İHA ve SİHA’larla ilgili değerlendirmesi dolayısıyla DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a sert tepki gösterdi. Başkan Yurdagül,  “İHA ve SİHA’lardan rahatsız olanlar sadece vicdanlarını ve kalplerini değil, aynı zamanda kimliklerini de sorgulamalıdır!” dedi. 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın; “SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje kutsal ve dokunulmaz hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız!” şeklindeki açıklamasına tepkiler yağıyor. MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül de, Babacan’ın bu ifadelerine çok sert tepki verenler arasındaydı. 

YURDAGÜL AÇTI AĞZINI, YUMDU GÖZÜNÜ 
MHP İl Başkanı Yurdagül, savunma sanayine güç kazandıran, tamamen yerli ve milli olan İHA’larla SİHA’ların Türkiye’nin ve milletin yüz akı olduğunu vurgulayarak, “Bizim yüz akımız olan bu eserler elbette dokunulmazdır, özeldir, kıymetlidir. Bunlara ‘dokunacağız’ demek nasıl bir kindir, nasıl bir nefrettir, nasıl bir hissiyattır, anlamış değiliz. Ehli vicdan olan ve yüreği de millet ve milliyet için çarpan herkes, bu eserlerle iftihar eder, gurur duyar, onur duyar. Ama Ali Babacan nasıl bir akıl tutulması yaşıyorsa, bu eserlere ‘dokunacağız’ diyor. Merak ediyoruz, Türkiye’ye bu eserlerin kazandırılmış olması Ali Babacan’ın neresine dokundu? Kanına mı dokundu, vicdanına mı dokundu? Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atmış birisine dahi geçmiş olsun dileklerini iletmekte sakınca görmeyen ve devasız bir derde tutulduğu çok aşikar olan Babacan’a tavsiyemiz kendisini milli bir akıl ve ruh tedavisine tabi tutmasıdır. Belli ki vicdanı çatlamış, milli idrak yolları tıkanmış, zihin sapması yaşamış ve ortağı olduğu altılı masada beyin ve fikir kararmasına tutulmuştur. Ve kusura bakmasın böyle bir hastalığın iflah olacak tarafı da yoktur!” diye konuştu.