ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Ağustos 2023 10:45

Yurdagül’den Çomaklı’ya ziyaret

Yurdagül’den Çomaklı’ya ziyaret

MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, “Atatürk Üniversitesi, şehrimizin yüz akı ve yarım asırı geride bırakmış kıymetli bir bilim yuvasıdır” dedi. 

MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cihan Aksakal ile birlikte Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti. Yeni akademik yıl öncesinde bir araya geldiği Rektör Çomaklı ile Atatürk Üniversitesi üzerine sohbet eden Başkan Yurdagül, Atatürk Üniversitesi’nin en önemli tanımlamalarından birisinin de ‘Üniversite Kuran Üniversite’ olduğunu söyledi. 

ÜNİVERSİTE KURAN ÜNİVERSİTE 
Yarım asırdan fazla bir geçmişi bulunan Atatürk Üniversitesi’nin bilime evrensel standartlarda katkılar sunduğunu kaydeden MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, “Fakülteleri, araştırma merkezleri, enstitüleri, yüksek ve meslek yüksekokulları ile, on binlerce öğrencisi ve binlerce akademisyeniyle Atatürk Üniversitesi, şehrimizin gözbebeği konumunda. Bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, hangi üniversitesine bakarsanız bakın, mutlaka Atatürk Üniversitesi’nden izler görürsünüz. Çünkü Atatürk Üniversitesi, üniversite kuran bir üniversitedir. İlaveten bugün Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde, Atatürk Üniversitesi mezunu akademisyenler görev yapmaktadır” diye konuştu. 

GURUR DUYUYORUZ 
Yeni nesil üniversite uygulamalarıyla dikkat çeken Atatürk Üniversitesi’nde, Rektör Ömer Çomaklı’nın çok büyük emeklerinin bulunduğunu anlatan Yurdagül, “Hocamızı ziyaret ederek yeni akademik yıl öncesinde başarı dileklerimizi ilettik. Üniversitemizle gurur duyuyoruz, kıvanç duyuyoruz” dedi. 
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı da, “İl Başkanımıza nazik ziyareti için teşekkür ediyoruz. Şehrimizde el birliğiyle güzel işler yapacağımıza olan  inancım tamdır” ifadelerini kullandı.