Yüzümüzü Erzurum’a dönelim

Yıllardır siyasetin içerisindeyim, il başkanlığı ve ilçe başkanlığı görevlerimin yanında, birçok kademede görev almış birisi olarak, ben Türkiye Büyük Millet Meclisinde hiç böyle bir ortam görmedim. 
Kısa bir süre önce gittiğim TBMM’de, alışılmışın dışındaki kalabalığı görünce merak edip görevlilere sormuştum, bu kalabalığın sebebini. Aldığım cevap, hayırlı olsun ve kutlama ziyaretleri yönünde oldu. Ancak iki gün önce yine öğrendim ki, o kabalalık daha da artmış vaziyetteymiş.  
Zaten sosyal medyada da hep birlikte görüyoruz, bütün milletvekilleri boy boy ziyaret fotoğrafları paylaşıp duruyorlar. Ama kanımca artık buna bir son verilmeli ve şehir ya da parti farketmeksizin tüm milletvekilleri işe koyulmalıdır. 
Türkiye, gerek Ortadoğu’daki gerilim ve gerekse küresel ekonomik krizin olumsuz etkileri yüzünden sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Böyle bir dönemde Meclisi fotoğraf stüdyosu olarak kullanmak, aynı zamanda seçmene ve görev sorumluluğuna karşı sergilenmiş bir saygısızlık olur. 
Ben bir seçmen olarak şahsen beni temsil etsin diye Meclise gönderdiğim vekilimi kimin ziyaret ettiğiyle hiç ilgilenmiyorum. Ne için ziyaret ettikleriyle de ilgilenmiyorum. Zaten görüyor ve biliyoruz kimlerin ziyaret ettiğini; ama bizim beklentimiz açıkçası bu değil. 
Gazetemizin haber merkezinde bu doğrultuda bir haberin hazırlandığını Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Musa Çakır’dan öğrenince, destekleme amacıyla ben de birkaç söz edeyim diye düşündüm. 
Evet, Erzurum’un çözüm bekleyen sorunları var, merhem bekleyen yaraları var. Erzurum insanı da, bu sorunların çözümü için iktidara yetki verdi, yetkilendirdiği vekilleri de Meclise gönderdi. Geçen her günün bu şehrin kesesinden gittiğini düşünecek olursak; vekillerimizi gerçekten üst düzey bir çalışmanın beklediğini söyleyebilirim. Diyorum ki, artık işimize baksak, önümüzü görsek ve yüzümüzü Erzurum’a dönsek…