ZTK BİZE ZARAR VERİR

Tuzlaspor’u yendik, 3 puanı aldık ve geldik. Önümüzde Giresunspor deplasmanı var, ve bizim bu maça yoğunlaşmamız lazımken, kucağımızda Türkiye Ziraat Kupası maçlarını bulduk. 
Yarın kendi sahamızda Diyarbakırspor’la karşılaşacak ve üst tura çıkabilmenin mücadelesini vereceğiz. Hatırlarsanız ZTK fikstürü belli olduğunda yazmıştım; bu maçlar bize göre değil demiştim. Bizim kadromuz zaten kısıtlı, futbolcularımız zaten kendilerinden beklenen performansın çok üstünde efor harcıyorlar. Bunun üstüne birde ZTK maçlarını eklersek, bu bizim aleyhimize olur dedim. 
Nitekim yarın oynanacak ilk karşılaşma bunun işaret fişeği olacak. Şunu biliyorum, sahaya sürülecek kadro daha çok yedek ağırlıklı olacak, ancak bu maçlar ilerledikçe ve turlar değiştikçe kadroyuda güçlendirmek gerekecek. Dolayısıyla bu kadronun oynayacağı her ZTK maçı, lig maçlarını riske etmek anlamına gelecek. 
Bunun sakatlığı var, yorgunluğu var, üst üste maç oynama gibi bir dezavanhtajı var.  Uzun sözün kısası ZTK maçları Dadaş’ı formdan düşürür, hızını keser, mücadele gücünü zayıflatır. 
Gelin bunun sağlamasını sosyal medyada yapalım bakalım. Taraftarlara soralım ve diyelim ki, Erzurumspor ZTK maçlarında ortada bir iddia koymalı mı? Herkes görecektir ki, camia buna sıcak bakmaz. Çünkü mevcut imkanlarımız ve kadromuz ancak lig maçlarındaki ihtiyaca cevap veriyor.  O sebeple fantezi yapmaya gerek yok, takımın istikrarını bozmaya lüzum yok. Ziraat Türkiye Kupası’nın peşinde kim koşuyorsa koşsun, bizim öyle bir maratona ihtiyacımız yok. Bizim tek hedefimiz lig olmalı, lig maçları olmalı. Aksi halde çok ağır bir bedel öderiz. Benden söylemesi.