ZTK VAKİT KAYBIDIR

Ziraat Türkiye Kupası eşleşmeleri belli oldu. Erzurumspor’un rakibi ise Diyarbekirspor oldu. Ben oldum olası bu ZTK karşılaşmalarına karşıyım. Kimin alacağı zaten az-çok belli olan Ziraat Türkiye Kupası, takımları yormaktan başka hiçbir işe yaramıyor bence. Takımlar hafta içerisinde ZTK, hafta sonlarında lig maçlarına çıkıyor. Dolayısıyla bu yoğun maç takvimi sonucunda kulüplerin birçoğunun yüzü ne ZTK’da gülüyor, nede liglerde gülüyor. 
Erzurumspor’a gelince. Kadro derinliği olan bir takım değiliz, oyuncu açısından zenginliğimizde yok. ZTK maçlarında kimi oynatacağız? Mecburen bu maçlarda as kadroda oynayan topçular da oynayacak. Hal böyle olunca bu maçlar, lig maçlarındaki performansımızı olumsuz yönde etkileyecek. İşin sakatlığı falanda cabası. Yani bizim önümüzdeki süreçte sakatlıklarada tahammülümüz yok, yorgun futbolcularada tahammülümüz yok. Kulüp yönetimi ve teknik heyet bu konuda ne düşünür bilmiyorum ama size aslında düşünülmesi gerekeni söyleyeyim. Bizim ZTK ile falan vakit kaybetmememiz, yolumuza bakmamız ve tüm enerjimizle lige odaklanmamız lazım. Şu durumda ZTK bizim için Erzurum deyimiyle devamsızlıktan ve lüzumsuzluktan başka bir şey değil. 
Ben öyle zannediyorum ki, Hakan Kutlu hoca da gerek yok diyecek ve gerekeni yapacaktır. Çünkü bu şartlarda takımı ZTK yolunda yormak, gerçektende Erzurum’a ve Erzurumspor’a haksızlık etmek demek olacaktır.