ÖZEL HABER Haber Girişi : 31 Aralık 2022 10:40

2023’e karsız başlangıç

2023’e karsız başlangıç

Erzurum uzun bir aradan sonra Ocak ayına kar yağışı olmadan girecek. Devlet Meteoroloji işleri genel müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzurum’da önümüzdeki beş gün boyunca yağış beklenmiyor. Çarşamba günü de dahil olmak üzere sisli ve puslu havanın etkili olacağı Erzurumda, gece hava sıcaklıkları sıfırın altında 8°’ye kadar düşecek. Gündüz hava sıcaklıklarının en yüksek 5° olarak ölçülmesini tahmin edildiği Erzurumda, en düşük hava sıcaklığı ise, 3° olacak. Puslu havanın neredeyse önümüzdeki hafta boyunca etkili olacağı Erzurum’da zaman zaman siz olayı da görülecek. Görüş mesafesinin özellikle sabah saatlerinde düşeceği tahmin edilen il genelinde, yüksek kesimlerde dahil olmak üzere herhangi bir kar yağışı beklenmediği bildirildi. 

MEVSİM NORMALLERİNİN DIŞINDA
2022 yılı Erzurumun en kurak kış mevsiminin getirileceği yıl olarak kayıtlara geçti . Uzun yıllardır kar yağışıyla aralık ayında tanışan Erzurum’da, 2023 yılına karsız ve yağışsız girilmesi ise sıradışı bir Meteoroloji hadisesi olarak kayıt altına alındı. 
Meteoroloji uzmanları Erzurumun son on yıl içerisinde sınırlı da olsa kurak kış mevsimleri geçirdiğini hatırlatarak , geçen yıl kış mevsiminin de yağışlar açısından yetersiz kaldığını mart ve Nisan aylarında ya karı kuraklığı ortadan kaldırdığını dile getirdiler. Yağış miktarının geçtiğimiz yaz mevsim normallerinin üzerine çıktığını kaydeden uzmanlar, Erzurumda benzer bir durumun bu yılda yaşanabileceğinin altını çizerek, “ aralık ayı olmasına rağmen henüz kar yağmamış olması bundan sonraki süreçte yeterli yağışın düşmeyeceği anlamına gelmeyebilir. Önümüzdeki aylarda yağması muhtemel kar yağışının süreci mevsim normallerinin içerisine dahil edebilir” dediler.