ÖZEL HABER Haber Girişi : 09 Eylül 2022 16:54

3 yılda 4 başkan

3 yılda 4 başkan
Erzurum’da teşkilatlanma çalışmalarına başlandığı günden bu zamana 3 il başkanı değiştiren Yeniden Refah Partisi’ne, dördüncü il başkanı atandı.
3 yılda 4 başkan

Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanlığı’na başkan dayanmıyor. Erzurum’da teşkilatlanma çalışmalarına başlandığı günden bu zamana 3 il başkanı değiştiren Yeniden Refah Partisi’ne, dördüncü il başkanı atandı. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Erzurum İl Başkanlığı görevine Adnan Bozan’ı atadı. Yetki belgesini Genel Başkan Erbakan’dan alan Adnan Bozan, AK Parti’de siyaset yapmadan önce uzun yıllar Refah Partisi saflarında yer almıştı. Refah Partisi’nin Erzurum merkez İlçe Başkanlığı görevini de yürütmüş olan Adnan Bozan, AK Parti kurulduktan sonra siyasi tercihini Erdoğan’dan yana yapmış ve zaman zaman aday adaylıklarıyla gündeme gelmişti. Adnan Bozan son olarak AK Parti’den Aziziye Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş, ancak seçimlerde aday gösterilmemişti.

 

AK PARTİLİ İDİ ŞİMDİ MUHALİF 

Yeniden Refah Partisi’nin Erzurum İl Başkanı olan Adnan Bozan için parti teşkilatları suskun kalırken, ilçe başkanlarının ve teşkilatlarının bu kararı nasıl değerlendirecekleri ise henüz bilinmiyor. Bazı partililer, Adnan Bozan’ın uzun yıllar AK Parti’de kaldığını hatırlatarak, “Adnan bey galiba bu partide kendisine herhangi bir görev verilmeyince tarafını değiştirmek zorunda kaldı. Sonuçta AK Partili idi ama şimdi muhalefet safına geçti” dediler.

Kimi partililer ise, Adnan Bozan’ın öteden beri Milli Görüş çizgisinde bulunduğunu ifade ederek, “Her şey aslına rücu eder, Adnan Bozan da bu doğrultuda ait olduğu yere, yani yuvasına geri döndü. Hayırlı olsun” diye konuştular.

 

YENİDEN REFAH’TA NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi Erzurum’da Nejdet Aydın’ın başkanlığında teşkilatlanmaya başlamış, ancak süre sonra Aydın’ın yerine Fatih Kaylı atanmıştı. İlçe teşkilatlarındaki karışıklık ve yönetimdeki uyumsuzluğun devam etmesiyle birlikte bu görevde uzun süre kalamayan Fatih Kaylı, bir süre sonra görevi Süleyman Selimoğlu’na devretmişti. Geçtiğimiz yıl bu göreve gelen Süleyman Selimoğlu da teşkilatlardaki karmaşanın üstesinden gelememiş ve eleştirilerin hedefi olmuştu. Erzurumlu vatandaşlar, YRP’nin dördüncü İl Başkanı olan Adnan Bozan’ın görevde ne kadar kalacağını merak ediyor.