Yerel Haber Girişi : 12 Nisan 2022 12:51

8 ilçeye barınak 

8 ilçeye barınak 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, nüfusu en az 25 bin olan ilçelerde hayvan barınakları kurulacağını açıklamasının ardından gözler ilçelere çevrildi. Erzurum’da nüfusu 25 binin üzerinde olan ilçe sayısı 8 olarak açıklanırken, geri kalan ilçelerin nüfusu ise 25 binin altında bulunuyor. Erzurum’un nüfusu en fazla olan ilçelerinin başında Yakutiye gelirken, Yakutiye’yi Palandöken, Palandöken’i de Aziziye izliyor. Horasan, Oltu, Pasinler, Karayazı ve Hınıs, nüfusu 25 binin üzerinde olan diğer ilçeleri teşkil ederken, hayvan barınaklarıyla ilgili düzenleme de, söz konusu ilçeleri kapsıyor. Yasal düzenlemeye göre; Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Horasan, Oltu, Pasinler, Karayazı ve Hınıs ilçelerindeki belediyelerin en kısa sürede hayvan barınağı yapımını tamamlayarak hizmete açması gerekiyor. 

 

GÖZLER İLÇELERE ÇEVRİLDİ 

Kısa vadede ilçelerine hayvan barınağı kazandıracak olan ilçelerin başında Yakutiye, Palandöken ve Aziziye gelirken, bu belediyelerin de merkez ilçeler olması dikkat çekiyor. Hazırlıklara şimdiden başlandığı ve gerekli fizibilite çalışmalarına start verildiği öğrenilen merkez ilçe belediyelerinde, Büyükşehir’le ortak bir çalışma yapılıp yapılmayacağı ise merak ediyor. 

Hayvan barınaklarının artık ilçelerde de boy gösterecek oluşu genel anlamda bir memnuniyet uyandırırken, bu gelişmeye itiraz edenler de bulunuyor. Hayvan barınaklarının sokak hayvanlarının özgülüklerinin kısıtlanmasından ve fizyolojik yaşamlarının bozulmasından başka hiçbir işe yaramadığını dile getirerek, “Barınak yapmak modernlik değil, tam tersine doğal yaşama karşı barbarlık yapmaktır” dediler. 

 

SEKMEN ÖNCÜLÜK ETMELİ 

Öte yandan Erzurumlu vatandaşlar, Başkan Mehmet Sekmen’in bu hususta ilçe belediyelerine öncülük etmesi çağrısında bulunarak, “Erzurum’un ihtiyaç duyulan tüm ilçelerinde barınak yapılması noktasında Büyükşehir Belediyemizin gerekeni yapacağına inanıyoruz. Çünkü Büyükşehir Belediyemizin bu yöndeki tecrübesi oldukça fazla… Aynı zamanda sokak hayvanlarının zarar görmesi de yine bu barınaklar sayesinde önlenmiş olacak” diye konuştular.