Yerel Haber Girişi : 29 Nisan 2022 12:42

Açık hava stüdyosu değil YANIKDERE ŞEHİTLİĞİ! 

Açık hava stüdyosu değil  YANIKDERE ŞEHİTLİĞİ! 
Açık hava stüdyosu değil YANIKDERE ŞEHİTLİĞİ! 

İYİ Parti’nin Erzurum’daki skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. İYİ Parti’nin Erzurum’daki yöneticileri siyasetlerine bu kez 1915 şehitlerini alet etti. Yanıkdere Şehitliği’ne giden Kadın ve Gençlik Kolları yöneticilerinin, şehitlik ve kabir ziyareti adabından yoksun oldukları ortaya çıktı. Şehitlik anıtında katalog çekimlerini aratmayan pozlar veren İYİ Partili yöneticiler, söz konusu fotoğrafları da sosyal medya hesaplarından paylaştılar. İYİ Parti Kadın Politikaları İl Başkanı Esra Akpınar’ın paylaştığı fotoğraflar, görenlere “pes doğrusu” dedirtirken, Dadaşlar, bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdiler. Vatandaşlar, “İYİ Parti’li kadınlar ve gençler şehitlik ziyaretine mi gitmişler, klip ya da katalog çekimine mi gitmişler belli değil. Şehitlik anıtı da dahil olmak üzere birbirinden garip pozlar veren İYİ Partililerin bu ziyareti neden gerçekleştirdiklerini de bilmiyoruz. Şehitlikte boy boy pozlar verene kadar keşke en azından niye böyle bir ihtiyaç hissettiklerini açıklasaydılar!” diye konuştular. 

 

YOKSA ABD’YE TEPKİ Mİ? 

Dadaşlar, İYİ Parti’nin Erzurum Kadın Kolları ile Gençlik Kolları’nın gerçekleştirdiği şehitlik ziyaretinin 1915 olaylarıyla bağlantılı olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu dile getirerek, “İYİ Partililer, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını sözde Ermeni soykırımı olarak ifade etmesi üzerine belki böyle bir tepki göstermek istemiş olabilirler.  Şehitlik ziyareti de muhtemelen bu tepkinin bir parçasıdır. Ancak aynı ABD Başkanı Biden’in, Türkiye’de desteklediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iktidardan indirmek için işbirliğine hazır olduğunu ifade ettiği partilerden birisi de İYİ Parti’ydi. Bunu da kendilerine hatırlatmak lazım!” şeklinde konuştular. 

 

SOSYAL MEDYADA KİRLİLİK! 

İYİ Parti kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin şehitlik ziyaretlerine ait fotoğrafların sosyal medyadan kaldırılması çağrısında bulunan Erzurumlu vatandaşlar, “Zaten şehitliği neden ziyaret ettiklerini de açıklamamışlar; o yüzden sosyal medyada kirlilik oluşturmanın bir anlamı yok! Çünkü o şehitlik böylesine lakaytça bir tutum ve davranışı hak etmiyor. Eğer ABD Başkanı Joe Biden’e tepki göstereceklerse, bunun da bir yolu ve yordamı var. Tabi yürekleri ABD’ye tepki koymaya yetiyorsa; ne de olsa desteği ABD’den alıyorlar!” dediler.