Politika Haber Girişi : 14 Temmuz 2025 08:55

Adnan Öveç: Anneler, yeni barış döneminin mimarları

Adnan Öveç: Anneler, yeni barış döneminin mimarları
MÜSİAD Hakkari İl Başkanı Adnan Öveç, barış sürecinde annelerin önemli rolüne dikkat çekerek, devletin kapsayıcı yaklaşımını ve Kürt kimliğini özgürce ifade etmenin önemini vurguladı.

MÜSİAD Hakkari İl Başkanı Adnan Öveç, yaşanan acılara rağmen yeni dönemin en büyük mimarlarının anneler olduğunu söyledi. Öveç, 1997 yılında şehit düşen güvenlik korucusu babasını anarak süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin barışa yönelik tutumlarını samimi ve kapsayıcı bulduğunu belirten Öveç, 'Silahların bırakılması çok önceden olması gereken bir adımdı. Cumhurbaşkanımızın bugün sergilediği kardeşçe duruş çok yerindeydi. Devletin tüm vatandaşları kucaklayan bu samimi yaklaşımı her kesim tarafından görülmeli' dedi.

BARIŞ SÜRECİ VE ANNElerin ROLÜ

Yeni dönemin en büyük mimarlarının anneler olduğunu vurgulayan Öveç, 'Annelik kutsaldır. Annelik ne siyasi bir kimliktir ne de ideolojik. Bir annenin gözyaşının rengi olmaz. O gözyaşı yere düşüyorsa, kimin annesi olduğuna bakmadan hepimiz sahip çıkmalıyız. Çünkü bu sürecin en büyük mimarı annelerdir' ifadelerini kullandı.

KÜRT KİMLİĞİ VE DEVLETİN YAKLAŞIMI

Kürt kimliğini açık yüreklilikle ifade ettiğini belirten Öveç, devletin kendisini hiçbir zaman ötekileştirmediğini vurguladı. 'Ben bir Kürdüm. Ama devlet hiçbir zaman beni dışlamadı. Her zaman sahiplendi. Babası kaybetmiş bir çocuk olarak devlet bana babalık yaptı, okumamı sağladı, beni büyüttü. Biz 780 bin kilometrekarelik bu ülkede hep birlikte eşitçe yaşamak istiyoruz. Herkesin kendini ifade edebileceği bir ülkeyi birlikte kurabiliriz' şeklinde konuştu.