ÖZEL HABER Haber Girişi : 18 Ağustos 2023 09:29

Ağustos fena yakıyor

Ağustos fena yakıyor
Erzurum’da kavurucu sıcaklar etkisini önümüzdeki hafta da sürdürecek.

Erzurum’da kavurucu sıcaklar etkisini önümüzdeki hafta da sürdürecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava tahmin raporuna göre; termometreler 30 dereceden aşağısını neredeyse hiç göstermeyecek. 

Son yılların en kurak kış mevsimini geçirdiği gibi, en sıcak Ağustos ayını geçiren Erzurum’da, yeni haftaya da yine kavurucu sıcaklarla girilecek. Gündüz hava sıcaklıklarının 30 derecenin altına neredeyse hiç düşmeyeceği Erzurum’da, gece sıcaklıklarında ise kısmi azalma görülecek. Erzurum’da haftanın en yüksek sıcaklığı ise 32 derece olarak ölçülecek. 

SICAKLAR YİNE ZİRVEDE 
Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günü havanın parçalı bulutlu olacağı Erzurum’da, hava sıcaklıkları ise, 29 ile 32 derece arasında değişiklik gösterecek. Gece sıcaklığının bu gece 16, Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri ise 13 derece olarak ölçülmesinin beklendiği Erzurum’da, sıcaklığın zirveye ulaşacağı saatler ise, 12.00 ile 15.00 arasında olacak. Bugün 32, yarın ve öbür gün 31 derecelik hava sıcaklığının kaydedileceği Erzurum’da, sonraki günlerde ise sıcaklıklar yine yükselişe geçecek. 

SON YILLARIN EN SICAK AYI 
Meteoroloji uzmanları, Erzurum’un bu yıl en kurak kış mevsimlerinden birisini geçirdiğini belirterek, “Yağışlar kış ayları boyunca mevsim normallerinin altında seyretti. Bahar aylarıyla birlikte yağışların artması sebebiyle bu kez hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin altına düştü. Özellikle Temmuz ayında sıcaklıklar mevsim normallerinin çok çok altına düştü. Ancak Ağustos ayı da, son yılların en sıcak ayı olarak kayıtlara geçti” dediler.