ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Ekim 2023 16:23

AK Parti'de Ensar Coşkun krizi!

AK Parti'de Ensar Coşkun krizi!
Partisini de, Cumhur İttifakı'nı da, muhtemel aday adaylarını da da yok saydı.

AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin ardından yerel seçim süreci için tüm gözler genel merkeze çevrildi. Yerel seçim takvimini kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşması beklenen AK Parti’de, siyasi kulislerdeki hareketlilik giderek artarken, en dikkat çekici çıkışı ise, Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun yaptı. Başkan Coşkun’un; “Ben Aziziye Belediye Başkalığı için aday adayı değilim. Adayım!” şeklindeki açıklamasını Gazeteci Sinan Özçaylak bugün köşesine taşıdı. Seçim öncesi kulisleri ilçeler özelinde okurlarıyla tek tek paylaşan Özçaylak’ın analizleri, siyaset gündemine bomba gibi düştü. 

Ensar Coşkun açıklamasıyla kafalarda soru işaretleri bıraktı 

Aziziye ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’un açıklamasına yer veren Özçaylak, köşe yazısında şunları kaydetti: 

“Aziziye ilçesinde durum biraz karışık. Her ne kadar Başkanlık döneminde başarılı hizmetlerin altına imzasını atmış olsa da, Muhammed Cevdet Orhan’ın koltuğunda gözü olanların sayısı bir hayli fazla. Parti içinde en ciddi rakip Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun. Coşkun’la geçtiğimiz gün bir açılışta karşılaştık. Her yerde ben adayım diyen Coşkun, bu iddiasını bana da söyledi. “Sinan Bey! Bakın ben aday adayıyım demiyorum, adayım diyorum” 

”AK PARTİ’yi ve CUMHUR İTTİFAKI’nı resmen yok saydı!”

Partisinin yerel seçim takvimi bile henüz açıklanmamışken yaptığı bu çıkışla tüm dikkatleri üzerine çeken Ensar Coşkun’a, AK Partililerin yanı sıra MHP kanadından da tepki geldi. Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’un; “Ben aday adayıyım demiyorum, adayım diyorum” şeklindeki açıklamasının AK Parti yöneticilerini ve yerel seçim sürecini yok saymak anlamına geldiğini dile getiren partililer, “Demek ki, yerel seçim takviminin, aday adaylığı sürecinin ve aday adaylarının Ensar Coşkun için hiçbir önemi yok!” dediler.  

“Böyle bir yaklaşım AK Parti’ye büyük zarar verir!”  

Böyle bir yaklaşımın sadece parti yönetimini değil, aynı zamanda Cumhur İttifakını ve AK Parti’den Aziziye’ye aday adayı olmayı düşünen muhtemel isimleri de yok saymak anlamına geldiğini söyleyen partililer, “AK Parti yerel seçimler için yol haritasını bile henüz paylaşmamışken, İlçe Başkanı Ensar Coşkun’un kendinden bu kadar emin konuşuyor olması çok ilginç… Kendisine adaylık için garanti verildi de, bundan Erzurum’un mu haberi yok? Böyle yaklaşımlar AK Parti’ye zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz” diye konuştular. 

MHP’li çevrelerden sert tepki: “Coşkun’a bu garantiyi kim verdi?”

Öte yandan söz konusu açıklama MHP kanadında da rahatsızlığa neden oldu. Cumhur İttifakı kapsamında Aziziye ilçesinin MHP’ye bırakılacağı yönünde tahminlerin yapıldığı bir dönemde AK Parti İlçe Başkanı Ensar Coşkun’un açıklamasıyla sinirler bir anda gerildi. MHP’li çevreler, Ensar Coşkun’un bu çıkışla siyaseten etik olmayan bir manevra yaptığını ifade ederek, “Bir ilçe başkanının şu süreçte çıkıp böyle bir açıklama yapması, kendisini karar verici tüm mekanizmaların üzerinde gördüğü anlamına geliyor. Başkan çıksın ve açıklasın, kendisine bu teminatı kim verdi, kim ya da kimler ona garantör oldu?” diye sordular?