ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Mart 2023 11:06

Aksu’dan mükemmel öneri 

Aksu’dan mükemmel öneri 

Gazeteci Vahdet Nafiz Aksu, Türkiye’yi vuran deprem felaketini kaleme aldığı yazısında dikkate değer bir öneri sundu. Aksu, Erzurum’da uzman kişilerden oluşacak bir ekiple kolonu kesik işyerlerinin tespiti için bir an önce harekete geçilmesini çağrısında bulundu. Çeşitli haber sitelerinde günlük ve haftalık yazılar kaleme alan ve Erzurumlu Gazeteci Aksu, depremi ele aldığı son yazısında birbirinden önemli vurgular yaptı. Erzurum’u depreme dirençli hale getirecek çalışmaların kent yönetiminin belli bir plan dâhilinde mutlaka yürütüleceğinin altını çizen Aksu, “İdarecilerin bu bilinçle bir seferberlik başlatacağından eminim. Uzun vadede tamamlanabilecek olan bu çalışmalar kendi mecrasında yürürken, acele edilmesi gereken ve farz hükmünde bir faaliyete ihtiyaç var” dedi. 

VAKİT KAYBETMEMEK GEREK! 
Kolonu kesik mağazaların hızla tespitinin gerektiğini vurgulayan Vahdet Nafiz Aksu, “Bunun için yetkin uzmanlardan oluşan bir ekibin kurulup, süratle işe koyulmasının şart olduğunu kaydeden Aksu, “Bu faaliyet için bir başvuru hattı oluşturulup kamuoyuna duyurulmalı, hatta bir mobil uygulama geliştirilmelidir. Hızlı bir yapılanma ile kolonu kesip yolunu bulan vicdansızlar tespit edilebilir, binlerce kardeşimizin gözü aç canilerin neden olacağı katliamlarının önüne geçilebilir” ifadelerini kullandı. 

AKSU’NUN ÖNERİSİNE DESTEK 
Devletin yaraları sarmak için tüm imkânlarını seferber ettiğine dikkat çeken Gazeteci Aksu, yerel yönetimlerin de aynı bilinçle gayret gösterdiklerini hatırlatarak, “Halka ve Hakk'a hizmet mesailerinde hepsine ve herkese başarılar diliyorum” dedi. 
Aksu’nun bu önerisi, sosyal medya takipçilerinden de büyük destek gördü. Erzurum’da böyle bir çalışmanın rahatlıkla yapılabileceğini söyleyen vatandaşlar, “Bu öneri mutlaka değerlendirilmeli ve bu durumda olan binalar için acilen tedbir alınmalıdır” dediler.