ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Mart 2023 13:07

Alın size İTTİFAK! 

Alın size İTTİFAK! 
Millet İttifakı’nın kendi içindeki çekişme, İYİ Parti’nin seçim görselleri ile bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Millet İttifakı’nın kendi içindeki çekişme, İYİ Parti’nin seçim görselleri ile bir kez daha gün yüzüne çıktı. Erzurum’da da açık hava mecralarına asılmaya başlanan görsellerde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın fotoğrafları “Tarih Yazacağız” mesajıyla dikkat çekiyor. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili tek bir ibare ya da mesajın bulunmadığı seçim afişleri, Akşener’in yeni bir siyasi manevrası olarak yorumlandı. Dadaşlar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu afişlerle Kemal Kılıçdaroğlu’na resmen savaş ilan ettiğini dile getirerek, “Meral Akşener belli ki Kılıçdaroğlu’nun içinde olmayacağı yeni bir düzeni dizayn etmeye çalışıyor” dediler. 

CHP’LİLERDEN SERT TEPKİ 
Erzurum’daki CHP’liler ise, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, sadece İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte çekilen fotoğraflarını seçim görseli olarak kullanmış olmasının yanlış olduğunu belirterek, “Bu bir defa ittifakımızın ruhuna aykırı bir durum. Millet İttifakı tarih yazacaksa bunu Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yapacak. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la değil. CHP’nin yetkili organları ve kurulları bu durumu mutlaka değerlendirmeli ve bu sorumsuzluğun hesabı sorulmalıdır. Daha dün kurulmuş olan bir parti, kalkmış Atatürk’ün partisi olan CHP’ye operasyon çekiyor. Bu kesinlikle Kılıçdaroğlu’nu hedef alan çok açık bir operasyondur” diye konuştular. 

MİLLET İTTİFAKI DESTEKÇİLERİNE ÇAĞRI 
Millet İttifakına karşı olan Dadaşlar ise, “Bunların dünü de belliydi, bugünleri de belli. Birbirleriyle bile çekişme halindeler ve bunlar ülkeyi yönetecekler, öyle mi?” diye sordular. Erzurum’da Millet İttifakını destekleyen seçmenlere seslenen AK Parti ve MHP’li seçmenler, “Ne ülkeye yazık edin, ne oylarınıza yazık edin! Bunların Türkiye diye bir dertleri yok ki, bunu seçim afişleriyle de ortaya koyuyorlar. Bu ülke ve bu ülkenin yönetimi Millet İttifakı’nın eline bırakılmayacak kadar değerli. Yarın pişman olmamak için bugünden doğru adım atmak lazım” dediler.