ÖZEL HABER Haber Girişi : 05 Ağustos 2023 10:43

Allah devlete zeval vermesin!

Allah devlete zeval vermesin!
Kira yardımları… Konteyner tahsisi ve daha neler neler…

Depremzedelere anında kucak açan illerin başında gelen Erzurum’da da, memlekete dönüşler başladı. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremin yaraları sarılmaya devam edilirken, depremzedelere anında kucak açan illerin başında Erzurum da geldi. KYK yurtları başta olmak üzere belediyelere ait konaklama tesisleri, öğretmenevleri, sosyal tesisler ve kamu misafirhaneleriyle adeta seferberliğin ilan edildiği Erzurum’da, tüm imkanlar depremzedeler için seferber edilirken, vedalar da yavaş yavaş başladı. Hükümetin aldığı tedbirler kapsamında depremzedelere yönelik olarak atılan kira yardımları ve konteyner tahsisi gibi adımlar sayesinde büyük ölçüde rahatlama sağlandı. Erzurum’daki depremzedelerin neredeyse tamamına yakını memleketlerine uğurlanırken, geriye kalanlar da dönüş hazırlıklarına başladı. 

DEVLET HER YERDE 
Hükümet, 6 Şubat depreminin ardından kentsel dönüşüm hamleleri başta olmak üzere, depremzedelere yönelik mali destek paketlerini de peş peşe açıklamış ve hiç kimsenin mağdur olmayacağının altı çizilmişti. Bu yönde atılan ilk adım ise, depremzede vatandaşlara yönelik kira yardımları oldu. Ardından peş peşe kurulan konteyner kentlere yerleştirilmeye başlanan depremzede aileler için ayni ve nakdi yardımlar devam ederken, yürütülen bu çalışmalarla depremzede vatandaşlar da memleketlerine dönüş yapma hazırlıklarına koyuldu. 

ERZURUM SEFERBER OLMUŞTU 
Erzurum’da da binlerce depremzede aile konuk edilmiş, devletin tüm imkanları büyük felaketin yaralarını sarabilmek için seferber edilmişti. KYK yurtları başta olmak üzere belediyelere ait konaklama tesisleri, öğretmenevleri, sosyal tesisler ve kamu misafirhaneleri depremzedeler için tahsis edilirken, yurt genelinde olduğu gibi, Erzurum’un kucak açtığı depremzedeler de yalnız bırakılmadı. Büyük bölümü memleketlerine dönüş yapan depremzedeler, kendilerine tahsis edilen konteyner evlere yerleştirilirken, kira yardımı alanlar da yeni yuvalarının yolunu tuttu.