Yerel Haber Girişi : 29 Ocak 2022 12:43

Ankara’da tarımsal üretim zirvesi

Ankara’da tarımsal üretim zirvesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurmaylarıyla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret etti. Genel Sekreter Zafer Aynalı ve Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ’la birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret eden Başkan Sekmen, daha sonra Bakan Pakdemirli ve bakanlık bürokratlarıyla birlikte kapsamlı bir toplantı yaptı. Erzurum’daki tarım arazileri ve arazi kullanım durumlarına yönelik olarak Bakan Pakdemirli ve kurmaylarını bilgilendiren Sekmen, şehirde ayrıca tarıma yönelik faaliyetler hakkında bilgiler de verdi. Erzurum’daki ekilebilir tarım arazilerini üretime kazandırma noktasında muazzam bir gayret sarf ettiklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bunun için üreticilere her türlü desteği verdiklerini söyledi.

 

ERZURUM’DA TARIMSAL ÜRETİM HEDEFİ

Özellikle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan tarım makinaları filosunun çok büyük bir ihtiyacı karşılamasının yanında üreticilere en büyük destek olduğunu kaydeden Başkan Mehmet Sekmen, bunun yanı sıra örtü altı üretim projelerine yoğunlaştıklarını ve böylece tarımsal üretimde büyük bir ivme kaydetmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Sekmen’i dikkatle dinleyen Bakan Pakdemirli, Erzurum’da tarımsal üretimin artırılmasına yönelik olarak yerelde atılan adımları çok kıymetli bulduklarını söyleyerek, “Bakanlık olarak bizler de bu sürece elimizden geldiğince destek olmaya hazırız” dedi.

 

BAKAN PAKDEMİRLİ TEŞEKKÜR ETTİ

Erzurum’da bir süre önce gerçekleştirilen arazi çalıştayını hatırlatan Bakan Pakdemirli, Erzurum’daki arazilerin kullanımına ve yönetimine ilişkin olarak ortaya koyulan iradeyi desteklediklerini söyledi. Bakan Pakdemirli, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve kurmaylarına teşekkür ederek, “Hepimizin ortak bir arzusu var, o da üretmek ve üretime yoğunlaşmak. Bu hedefe birlikte ulaşacağız; işbirliği yaparak önümüzdeki her türlü engeli aşacağız. Üreten ve kazanan bir Türkiye haline dönüşeceğiz” diye konuştu.