ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Nisan 2023 09:28

Ara tatil sona erdi

Ara tatil sona erdi
Erzurum’da bin 150 okulda yaklaşık 160 bin öğrenci dün itibariyle eğitime yeniden başladı.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ara tatili sona erdi ve yurt genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da dün ders zili çaldı. İl genelindeki bin 150 okulda yaklaşık 160 bin öğrencinin dün itibariyle eğitime yeniden başladığı öğretim sezonu, Haziran ayında sona erecek ve öğrenciler Eylül ayına kadar yaz tatili yapacak. Bayram tatiliyle iç içe geçirilen ara tatilin bitişi, dün sabah saatlerinde trafikte yaşanan yoğunlukta bile kendini gösterdi. Öğrenci servislerinin yollara yeniden düştüğü Erzurum’da, öğrenciler için yeni bir sınav maratonu başlarken, ortaokul son sınıfları LGS, lise son sınıfları ise YKS heyecan sardı. 

SINAVLARA HAZIRLIK FIRSATI 
Liselerde sınavların tamamlanmasıyla birlikte üniversite sınavına girecek olan öğrenciler için serbest zaman döneminin başlaması bekleniyor. Bu dönemde öğrencilerde okula devam zorunluluğu aranmayacak. Lise son sınıf öğrencilerinin bu dönemi sınavlara hazırlık için geçirmeleri planlanırken, bazı liselerde çeşitli kurs programları ise sınavlara kadar devam edecek. Okullarda pandemi sonası başlayan yüz yüze eğitim kapsamında hafta sonunda kurslar tertip edilmiş ve öğrenciler için telafi dönemi başlatılmıştı. 

KIYAFET SERBESTİSİ YANLIŞ! 
Öte yandan havaların ısınmasıyla birlikte bazı okullarda serbest kıyafet döneminin başladığı öne sürüldü. Öğrenci velileri, kıyafet serbestisinin daha önce de gündeme geldiğini, ancak bunun hiç mantıklı olmadığını dile getirerek, “Kıyafet serbestisi, okullara girenin çıkanın belli olmaması anlamına gelir. Bu bakımdan kıyafet konusu okul idarelerinin keyfiyetine bırakılmayacak kadar önemlidir ve buna kesinlikle müsaade edilmemelidir” dediler.