ÖZEL HABER Haber Girişi : 29 Temmuz 2023 09:11

AYIP SONA ERDİ! 

AYIP SONA ERDİ! 
YENİGÜN yazdı; yazmakla kalmadı, Erzurum’daki STK’ları da konudan haberdar edip harekete geçirdi. 

Gündem oluşturan haber-yorumları ve ses getiren çıkışlarıyla Gazeteniz YENİGÜN, bir yayıncılık başarısına daha imzasını attı. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği 100. Yıl Cumhuriyet Turu’na Erzurum’un dahil edilmemesini gündeme taşıyan YENİGÜN, şehirdeki sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirmişti. Konuyu Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin de (ŞEHİRDER) görüşlerine sunan YENİGÜN, tepki açıklamalarına yer verdiği sayfalarıyla Erzurum’a Palandöken Dağ Bisiklet Şampiyonası’nı kazandırdı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Erzurum Palandöken Dağı, 13-24 Eylül 2023 tarihleri arasında 100.Yıl Cumhuriyet Dağ Bisikleti Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak” denildi. 

STK’LARI DA YENİGÜN HABERDAR ETTİ 
Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun; Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak organize ettiği Cumhuriyet Bisiklet Turu için yaklaşık 800 kilometrelik bir parkur belirlenmiş, başlangıç noktası olarak da, Sivas planlanmıştı. Cumhuriyet’e uzanan yolda Erzurum Kongresi’nin yapıldığı ve dolayısıyla Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum’un söz konusu organizasyon dışında bırakılmasına Gazeteniz YENİGÜN çok sert tepki göstermiş ve federasyonun bu yaklaşımını “Ayıp” olarak nitelendirmişti. Konuyu gündeme taşımakla yetinmeyip, bu ayıbı ERVAK, TDED ve ŞEHİRDER gibi STK’ların da görmesini sağlayan YENİGÜN, söz konusu sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının görüşlerine yer vermeyi de ihmal etmedi. 

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA 
Konudan haberdar edip görüşlerine başvurduğu STK’ların tepki açıklamalarını sayfalarına taşıyan YENİGÜN, tepki seline dönen yayınların ardından sıcak bir gelişme yaşanmasını da sağladı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada; “Erzurum Palandöken Dağı, 13-24 Eylül 2023 tarihleri arasında 100.Yıl Cumhuriyet Dağ Bisikleti Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak” denildi. 
Açıklamada şunlar kaydedildi: 
“Cumhuriyetin temellerinin atıldığı milli iradenin vücut bulduğu “Dadaşlar Diyarı” ve sporun merkezi olan Erzurum'un göz bebeği olan Palandöken Dağı’nın dünya çapında önemli, tanınır “Dağ Bisikleti” merkezi haline getirilmesi vizyonu ile Türkiye Bisiklet Federasyonu birçok proje çalışması yürütmeye devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında; 13-24 Eylül 2023 tarihleri arasında 100.Yıl Cumhuriyet Dağ Bisikleti Şampiyonası, Erzurum Palandöken Dağı’nda yapılacak”