ÖZEL HABER Haber Girişi : 03 Temmuz 2023 11:01

Aziziye’de 3 Temmuz coşkusu 

Aziziye’de 3 Temmuz coşkusu 
Türkiye Yüzyılı’nın İlk Kongresine Adım Adım… 
Aziziye’de 3 Temmuz coşkusu 

Atatürk’ün büyük kongreyi toplamak üzere Erzurum’a gelişinin 104’üncü yılı bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı ve yine Türkiye Yüzyılı’nın ilk kongre yıldönümü olması sebebiyle etkinlikler Erzurum’un Aziziye ilçesinde çok daha farklı bir konseptle kutlanacak. Aziziye Belediyesi, “Türkiye Yüzyılı’nın İlk Kongresine Adım Adım” sloganıyla gerçekleştireceği program kapsamında Belediye Meclisi’ni de Ilıca’da toplayacak. Aziziye Belediye Meclis üyelerinin tamamının katılacağı 3 Temmuz Ilıca karşılaması programında, Aziziye Belediye Meclisi AK Parti Grup Toplantısı da, yine Ilıca’da yapılacak. 

TÜRKİYE YÜZYILI RUHUYLA
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk’ün Erzurum’a geliş yıldönümlerinde ilk karşılama etkinliğinin her yıl Ilıca’da yapıldığını hatırlatarak, “İçinde bulunduğumuz bu yıl çok özel bir zaman dilimini ifade ediyor. 2023 yılı hem Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yılı, hem de Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcı. Dolayısıyla biz de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişini böylesine özel bir zaman dilimi içerisinde kutlamış olacağız. 104 yıl önce 23 Temmuz’da toplanan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi, bu sene Türkiye Yüzyılı’nın ilk kongresi olacak. Biz de bu vesileyle aziz milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne bir kez daha vurgu yapacak, 104 yıl önceki coşkuyu bu yıl Türkiye Yüzyılı ruhuyla yaşayacağız” diye konuştu. 

MECLİS ILICA’DA TOPLANACAK 
Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin her yıl dönümünde ilk karşılama töreni Ilıca’da gerçekleştiriliyor. Bu yıl ise önceki yıllardan farklı olarak Ilıca’daki karşılama etkinliğine Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’la birlikte Belediye Meclis üyeleri de katılacak. Buradaki törenin ardından Aziziye Belediye Meclisi Ilıca’da toplanacak ve Meclis toplantısı ise Şehit İlhan Varank Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.