ÖZEL HABER Haber Girişi : 03 Temmuz 2023 10:59

ESAV’da bayram coşkusu

ESAV’da bayram coşkusu
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı’nda (ESAV) Kurban bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.
ESAV’da bayram coşkusu

Merkezi Ankara’da bulunan ve Dadaşların adeta buluşma noktası haline gelen ESAV’da bayramlaşmak için bir araya gelen Ankara’daki Erzurumlular, hem özlem giderip sohbet etme imkanı buldular, hem de bayram coşkusunu bir arada yaşadılar. ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur’un davetlisi olarak bayramlaşma programına katılan Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın da dualarla eşlik ettiği bayramlaşma etkinliğinde, Erzurum yöresine ait türküler de seslendirildi. Sazlı sözlü bayramlaşma programına Ankara ve çevre illerde yaşayan Dadaşlar katılırken, birlik ve beraberlik ortamı ise görülmeye değer oldu. 

AKSUNGUR: HEP BİR ARADAYIZ 
ESAV Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karani Aksungur, Başkent’te gelenek haline getirdikleri bayramlaşma merasimlerine bir yenisini daha eklediklerini belirterek, “Ankara’da elimizden geldiği ölçüde Erzurum havası estirmeye ve hemşehrilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bu manada bayramlar bizim için de çok büyük bir fırsatı ifade ediyor. Kurban bayramında da yine bir araya gelerek hemşehrilerimizle hasret giderdik, sohbet ettik, sazlı sözlü bir etkinlik düzenledik. Programımıza Ankara’nın dört bir yanından birbirinden kıymetli hemşehrilerimiz katıldı. Siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından hemşehrilerimizle bir arada bulunmak, bize çok özel bir bayram coşkusu yaşattı” diye konuştu. 

DADAŞLAR ESAV’A TEŞEKKÜR ETTİ 
Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın dualarıyla anlam kattığı bayramlaşma programında daha sonra saz ve söz ustaları söz aldı. Erzurum yöresine ait türkülerin seslendirildiği bayramlaşma programında ESAV’a teşekkür de edildi. Dadaşlar, Veysel Karani Aksungur’un, Ankara’daki Erzurumlular için gerçekten kıymetli bir isim olduğuna vurgu yaparak, “Saygıdeğer Başkanımız burada Erzurum için gerçekten çırpınıyor, koşturuyor. Bu bayram etkinlikleri de, bir araya gelme fırsatı buluyor olmamız bakımından çok kıymetli. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dediler.