ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Kasım 2022 10:57

Aziziye Zaferi unutuldu mu?

Aziziye Zaferi unutuldu mu?
Tarihte Osmanlı-Rus Harbi olarak bilinen Aziziye Zaferi, yarın 145’inci yılına girecek.

Tarihte Osmanlı-Rus Harbi olarak bilinen Aziziye Zaferi, yarın 145’inci yılına girecek. Her yıl Erzurum’da bir dizi etkinlikle kutlanan Aziziye Zaferi için bu yıl kutlama yapılıp yapılmayacağı ise, henüz bilinmiyor. Pandemi sebebiyle geçen yıl kısıtlamalarla gerçekleştirilen etkinlikler için bu yıl herhangi bir hazırlık yapılmazken, bir kutlama programının icra edilip edilmeyeceğine yönelik herhangi bir açıklama da yapılmış değil. Dadaşlar, Aziziye Zaferi’nin son 9 yıldır çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlatarak, “Pandemi sebebiyle etkinliklere iki yıl ara verilmişti. Ama bu yıl böyle bir sorun olmadığına göre, etkinlikler kaldığı yerden devam eder diye düşünüyorduk. Ancak etkinlik var mı, yok mu onu bile bilmiyoruz” dediler.

 

ETKİNLİK OLACAK MI?

Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde her yıl organize edilen kutlamaların bu yıl ne şekilde yapılacağının bile bilinmediğini dile getiren Dadaşlar, “Yani gelenek haline gelmiş bir kutlama etkinliğinin unutulmuş olma ihtimali sıfır. Şu ana kadar bir hazırlık ya da kutlama programının içeriğine dair kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik bir adım da atılmadı. Zaferin yıldönümü yarın, ancak ortada hiçbir şey yok. Acaba Aziziye Zaferi’nin yıldönümü kutlamaları kaldırılda da, bundan bizim mi haberimiz yok?” diye sordular. 

 

BİR GÜN VAR, SES YOK!

Her yıl kutlama öncesinde bir araya gelinerek istişarelerde bulunulduğunu anlatan Erzurumlu vatandaşlar, “Önceki yıllarda bir platform oluşturulmuştu; her yıl bir araya geliniyor ve program belirleniyordu. Sonra tabyalara yürüyüş etkinliği oluyordu, tören icra ediliyordu ve Aziziye Zaferi hafızalardaki canlılığını koruyordu. Ama bu yıl Aziziye Zaferi için ne bir araya gelindi, ne toplantı yapıldı, ne de istişare edildi. Program yapılıp yapılmayacağı ise henüz daha belli değil. Bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmez miydi?” şeklinde konuştular.