ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Kasım 2022 10:56

Erzurum’da da binlercesi var

Erzurum’da da binlercesi var
Sözleşmelilere kadro ve EYT beklentilerinin katlanarak arttığı son aylarda, gözler Bakanlar Kurulu toplantısına çevrildi.

Sözleşmelilere kadro ve EYT beklentilerinin katlanarak arttığı son aylarda, gözler Bakanlar Kurulu toplantısına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e konunun çalışılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugünkü Kabine toplantısında konuya ilişkin müjdeler vermesi beklenirken, Erzurum’da ise 10 bine yakın sözleşmeli ve yine on binlerce EYT kapsamında çalışan bulunuyor. Söz konusu beklentilerin karşılanması halinde AK Parti’nin yeni bir ivme daha yakalamış olacağını dile getiren çalışanlar, “Bu beklentilerimizin artık ötelenmesini istemiyoruz. Meclis açılır açılmaz gündeme gelecekti, gelmedi. Ekim ayı dediler, olmadı. Kasım ayının üçte biri geride kaldı, henüz daha bu konuda bir çalışma yok!” diyerek, geçen her günün hükümetin aleyhine işlediğinin altını çizdiler.

 

ERZURUM’DA 30 BİNDEN FAZLA

Türkiye’de çalışma barışının sağlanabilmesi için bu beklentilerin karşılanması gerektiğini vurgulayan Erzurum’daki sözleşmeli çalışanlar ve EYT mağdurları, “Bu belirsizliğe son verilmeli ve iş hayatında dengesizlikler yaşanmasına sebep olan bu düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır. Toplu iş sözleşmesinde de öne sürüldüğü üzere süreli-süresiz ayrımı yapılmadan tüm sözleşmeli çalışanlara hakları olan kadroları verilmeli, EYT mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır. Türkiye’de 600 bine yakın sözleşmeli çalışan var. Bu çalışanların ortalama 4’er kişilik ailesi olsa, 2,5 milyon seçmene tekabül eder. Yine Türkiye genelinde milyonlarca, Erzurum’da ise 30 binden fazla EYT mağduru var. Bu kitle kesinlikle görmezden gelinemez!” diye konuştular.

 

EKİM AYINDA BİTECEKTİ…

Her iki sorunun da Kasım ayı içerisinde çözüm bulmasını beklediklerini kaydeden çalışanlar ve EYT mağdurları, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu konuları Ekim ayı bitmeden çözüme kavuşturmuş olacaklarını söylemişti. Ekim ayı geride kaldı ve neredeyse Kasım ayı da yarılanmak üzere. Şu ana kadar atılmış bir tek somut adım yok. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bu sorunun çözümü için talimat verdiğini de biliyoruz. Ancak her ne hikmetse ilgili bakanlıklar bu talimatı yerine getirme noktasında gerekli hassasiyeti göstermiyor. Hükümetin desteğe belki de en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde böylesine önemli meselelerin çözümü için ağır-aksak hareket ediliyor olmasını mantığımız almıyor” dediler.