ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Ağustos 2023 09:44

BAŞKA YOLU YOK!

BAŞKA YOLU YOK!
Erzurum’da son zamanlarda tırmanışa geçen kiralar ve çoğunluğu istismar peşine düşen emlakçılık sektörü için bir tek yol var, o da denetim…

Yüksek enflasyon kaynaklı olarak yaşanan fiyat artışları, gıdadan giyime, ulaşımdan beyaz eşyaya kadar hemen her sektörü vururken, konut alım-satım ve kiralama işinde ise tam bir vurgun dönemi yaşanıyor. Erzurum’da kimi ev sahiplerinin olduğu kadar bazı emlakçıların da iştahını kabartan yüksek enflasyon, istismarı da beraberinde getirdi. Gazeteniz YENİGÜN’ün günlerdir gündemde tuttuğu kira artışları, denetim tartışmalarına da neden oldu. YENİGÜN’e sosyal medya ve telefon aracılığıyla ulaşan okurlar, bu artışların sürekli hale gelmesinin altında yatan başlıca faktörün denetimsizlik olduğunu dile getirdiler. 

MASKELERİ ARTIK DÜŞSÜN! 
Erzurum’da Maliye başta olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) emlakçılık sektörüne yönelik detaylı bir inceleme ve denetim yapması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, “Bu denetimler yapılırsa, Erzurum’da yüksek enflasyonu fırsata dönüştürenlerin maskeleri de düşecek. Ülkede hayat pahalılığı yeterince can yakmıyormuş gibi, bu fiyat istismarcılarına daha ne kadar süre göz yumulacak?” diye sordular. 

DENETİM OLMAZSA OLMAZ!
Erzurum’daki emlakçıların çok az bir kısmının bu kirli tezgahın dışında kaldığını anlatan vatandaşlar, “Erzurum’daki tüm emlakçılar, ama kurumsal geçinen ve profesyonel takılanları özellikle denetimden geçirilmeli ve vatandaşa nasıl yüksek enflasyon kazığı attıkları görülmelidir. Devlete karşı olan mali sorumluluklarını bile yerine getirmemek için her yolu deneyen bu fahiş fiyat vurguncularından da, ev sahiplerinden de mutlaka hesap sorulmalıdır” dediler.