ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Şubat 2023 13:19

Başkanlar deprem bölgesinde 

Başkanlar deprem bölgesinde 
Kahramanmaraş merkezli on ilde meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgedeki arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Adıyamanda Büyükşehir belediye başkanı Mehmet sekmenin koordine ettiği afet koordinasyon merkezi kuruldu. Merkez ilçe belediye başkanlarının tamamının deprem bölgesinde bulunduğu öğrenilirken, yürütülen çalışmaların afet koordinasyon merkezi tarafından planlandığı kaydedildi. 
Adıyaman Üniversitesi’nde oluşturulan afet koordinasyon Merkezi’nde ulaştırma Bakanı adil kara İsmailoğlu da çalışmalara katıldı. Merkezde bir toplantı düzenleyen bakan kara İsmailoğlu, Başkan sekmenin Adıyamanda koordine ettiği çalışmalar hakkında bilgi aldı durum değerlendirmesinde bulundu

İKİ BAKAN ADIYAMAN’DA 
Büyükşehir belediye başkanı ve aynı zamanda Adıyamanda kurulan afet koordinasyon merkezinin başkanı olan Mehmet Sekmen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: 
“Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanımız  Sayın Mehmet Muş ile birlikte Adıyaman Deprem Koordinasyon Merkezi'nde çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Devletimiz tüm birimleriyle aziz milletimizin daima emrindedir” dedi. 

BAŞKANLAR DEPREM BÖLGESİNDE 
Öte yandan Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen Adıyaman afet koordinasyon merkezinde çalışırken, merkez ilçe belediye başkanları da deprem bölgesinde bulunuyor. Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, depremden etkilenen illerdeki çalışanlarıyla ve depremzedelerle bir araya geliyor. Devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğu afet bölgesinde çalışmalarını sürdüren başkanlar, bölgedeki ihtiyaçların tespit edilmesini de sağlıyor.