ÖZEL HABER Haber Girişi : 27 Haziran 2023 10:33

Bayrama saatler kaldı

Bayrama saatler kaldı

Erzurum’da kurban bayramı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin mobil mezbahanaleri yine işbaşında olacak. Şehrin muhtelif noktalarında konuşlanacak olan mobil mezbahaneler, vatandaşlara yine kurban kesim hizmeti verecek. Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı, Yıldızkent Millet Camii Yanı, Şükrapaşa ve Dadaşkent’te kesim hizmeti verecek olan mobil mezbahalar için bugün de kayıt yaptırılabilecek. Erzurum’da kurban satışları ise, Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne ait pazarlarda devam ediyor. Erzurum’un Aziziye ilçesinde ise, Aziziye Belediyesi’ne ait et engetre tesisleri ile Sukaş Kesimhanesi’nde kesim hizmeti verilecek. 

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK 
Kurban bayramı dolayısıyla alınan tedbirlere ücretsiz ulaşım hizmetleri de eklendi. Bayramın birinci günü belediye ve özel halk otobüslerinde ulaşım ücretsiz olacak. Yine bayram sabahında merkezdeki 45 camiden mezarlıklara ücretsiz araç kaldırılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen bayram ulaşım planlamasına göre; 
Ulu Camii, Lalapaşa, Narmanlı, Solakzade, Mehmet Zahid Kotku, Gürcükapı, Gez Mahallesi, Muhittin Arabi, Çırçır, Dere, Köşk, Hacı Ahmet Baba, Ebu İshak, Hacı Salih Efendi ve Millet Camii’nin önünde mezarlıklara gitmek isteyen vatandaşlar için otobüs bekletilecek. 

PARA CEZASI 7 BİN 200 LİRA 
Her bayram olduğu gibi, bu bayramda da belirlenen alanlar dışında kesim yapılamayacak. Bayram boyunca denetim halinde olacak ekipler, apartman bahçeleri ve kapı önlerinde yapılan kesimlerden dolayı kurban sahilperine para cezası uygulayacak. 
Yetkililer, bu bayram tedbirlerin çok sıkı uygulanacağını ve taviz verilmeyeceğini belirterek, “Kurbanlarımızı belirlenen alanların dışında kesmeyelim. Aksi halde 7 bin 200 lira para cezası var” dediler.