Yerel Haber Girişi : 28 Şubat 2022 11:49

Belediyelerin parası cepte kaldı

Belediyelerin parası cepte kaldı

Son yılların en kurak ve yağışsız kış mevsimini geçiren Erzurum’da, her yıl karla mücadeleye savrulan milyonlar bu yıl cepte kaldı.

Erzurum’da bu yıl belediyeler karla mücadeleden hayli kazanç sağladı. Son yılların en kurak ve yağışsız kış mevsimini geçiren Erzurum’da, her yıl karla mücadeleye savrulan milyonlar, bu yıl cepte kaldı. Karla mücadelenin sadece kırsalda sürdürüldüğü Erzurum’da, şehir merkezinde ise neredeyse karla mücadele ekiplerine hiç rastlanmadı. Büyükşehir, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçe merkezlerinde karla mücadele masraflarının neredeyse yarıdan fazlasının cepte kaldığı Erzurum’da, bu duruma en çok da belediye başkanları sevindi. Erzurum’daki belediye başkanları; karla mücadelenin bütçe için çok büyük bir külfet anlamına geldiğini dile getirdiler. Ülkede genel anlamda etkili olan ekonomik kriz sebebiyle hareket kabiliyetleri büyük ölçüde azalan belediyelerde, karla mücadele masraflarının azalması, belediye yönetimlerini sevindirirken, kasada kalan paralar şimdiden yaz sezonu çalışmalarına kanalize edilmeye başlandı.

 

EN BÜYÜK SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR’DE

Erzurum’da her yıl 100 milyon liraya yakın paranın karla mücadeleye gittiği bilinirken, en büyük yük ise, Büyükşehir Belediyesi’nin sırtında bulunuyor. İlçeler de dahil olmak üzere kırsal kesimde karla mücadeleden sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, mevsim normalleri altında yağış alan bölgede kazançlı çıkan kurumlardan birisi oldu.

Vatandaşlar, karla mücadele çalışmalarından arta kalan paraların yaz sezonu çalışmaları için kullanılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu saatten sonra zaten mücadeleyi gerektiren bir kar yağmaz. Yağsa da, yağmasıyla erimesi bir olur. Umuyoruz belediyeler kazançlı çıktıkları bu kış mevsimini, harıl harıl çalışacakları bir yaz sezonuyla tamamlar” diye konuştular.