ÖZEL HABER Haber Girişi : 14 Nisan 2023 11:27

Beştepe’de büyük buluşma 

Beştepe’de büyük buluşma 
Beştepe’de büyük buluşma 

Beştepe’de önceki akşam kardeşler adeta bir araya geldi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından bölge için seferber olan belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Külliye’deki iftar yemeğine katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar’ın da Erzurum’u temsil ettiği iftar yemeğinde, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tüm detaylarıyla anlatıldı. Sekmen, Orhan, Sunar ve Uçar’ın da deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalara ilişkin olarak bilgiler aktarma fırsatı bulduğu iftar yemeğinde, Erzurumlu başkanlardan övgüyle bahsedildi. 

DEPREM SEFERBERLİĞİ  
Büyükşehir Belediyesi, depremin ardından Adıyaman için seferber olmuş ve Başkan Mehmet Sekmen, burada afet koordinasyon merkezinin başkanlığını yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi, alt ve üstyapı çalışmalarıyla Adıyaman’da kısa sürede çok önemli işlere imza atmıştı. 
Aziziye Belediyesi de, Adıyaman’ın yanında Hatay için de seferber olmuş, her iki şehre de arama kurtarma ekipleriyle birlikte iş makinası, araç ve gereç takviyesinde bulunmuştu. Aziziye, Adıyaman’da aynı zamanda devasa bir mutfak kurmuş ve depremzedelere günün her saatinde yemek ikramında bulunmuştu. Aziziye, Palandöken ve Yakutiye, sonraki süreçte Hatay’da konteyner kent kurulumuna başlamış ve Antakya’ya toplamda 300 konteynerden oluşan bir yerleşke oluşturmuştu. 

ERDOĞAN’DEN BAŞKANLARA ÖVGÜ 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, belediye başkanlarına şöyle seslendi: 
“Sizler bütün bu burukluk içinde boş durmadınız, ilk andan itibaren orada yerlerinizi aldınız. 11 ilimizi ilçeleriyle paylaştınız. Ne gerekiyorsa canla başla orada çalışarak depremzede vatandaşlarımla hemhal olunuz. Birileri bir çok dedikodular uydurdu. Fitne, fesat uydurdular. 50 bin insanımızı kaybettiğimiz deprem afetinde sizler durmadınız koşturdunuz” ifadelerini kullandı.