ÖZEL HABER Haber Girişi : 27 Ağustos 2022 14:12

Biletlere tatil sonu ayarı

Biletlere tatil sonu ayarı
Yaz tatilinin son günlerin geçirildiği Ağustos ayında, eğitim-öğretim sezonu için de geri dönüşler başladı.

Yaz tatilinin son günlerin geçirildiği Ağustos ayında, eğitim-öğretim sezonu için de geri dönüşler başladı. Şehirlerarası ulaşım ücretlerinin yeniden güncellenmeye başlandığı son günlerde, talepler de artmaya başladı. İstanbul, İzmir ve Ankara - Erzurum güzergahlarında en ucuz ulaşım ücretinin 450 liradan başladığı öğrenilirken, fiyatlar seyahat acentelerine göre farklılık göstermesiyle de dikkat çekti. Yolculuk için pek tercih edilmeyen firmalar, bilet fiyatlarını oldukça düşük tutarken, bilindik seyahat firmalarında ise bilet satış fiyatları 500-550 lira aralığında in başlıyor. Önümüzdeki haftanın sonuma doğru daha da artması beklenen otobüs bileti fiyatlarının Eylül ve Ekim ayı boyunca el yakacağı belirtilirken, aynı şekilde uçak bileti fiyatları da anormal derecedeki yükselişiyle dikkat çekiyor.

 

HAVA DA PAHALI, KARA DA PAHALI

Ankara, İstanbul ve İzmir üzerinden Erzurum’a seyahat edecek olanlar için otobüs biletlerinin 550-650 lira arasında değişen fiyatlardan satıldığı dile getirilirken, aynı istikamete uçak biletleri ise, bin 750 liradan başlıyor. Uçuşların aktarmalı olarak gerçekleştiği Erzurum’a, 4 bin lirayı bulan uçuşlar da olabiliyor.

Erzurum’a seyahat edecek olanların adeta isyan bayrağı çektiği fiyatların yolculuk için çok fazla olduğu ifade edilirken, özellikle hava yolu şirketlerinin işin tadını tamamen kaçırdıkları düşünülüyor. Aktarmalı uçuşlar yüzünden uçak bileti fiyatlarının neredeyse bir servete bedel olduğunu söyleyen yolcular, “4 bin liraya uçak bileti mi olur? Asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğu bir dönemde nerdeyse bir aylık geliri bilete bağlamak kabul edilebilir bir durum değildir. Vatandaşlar olarak bizler bu yükün altında ezilirken, hükümetin hiçbir şey yapmaması da manidardır. İnsanlara astronomik rakamlarla uçak bileti satmak yetmezmiş gibi, saatlerce de hava limanlarında  süründürmenin adı resmen zulümdür” diye konuştular.

 

ERZURUM’DA İŞİN TADI KAÇTI

Erzurum uçuşlarının iyice kontrolden çıktığını dile getiren vatandaşlar, “Çevre şehirlerde böyle bir sorun yok. Her ne hikmetse havayolu taşımacılığında ne kadar eza ve cefa varsa Erzurum çekiyor, kıyamet Erzurum’un başıma kopuyor. Siyasilerimiz de bu durumu sadece seyretmekle yetiniyor” şeklinde konuştular.