Yerel Haber Girişi : 06 Ocak 2022 10:01

Bilgi evine Ruhani adı verildi

Bilgi evine Ruhani adı verildi

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da “vefa” adına bir güzelliğe daha imzasını attı. Büyükşehir Belediyesi, Erzurumlu halk ozanı Aşık Mustafa Ruhani’nin adını Cuma günü açılışı yapılacak olan Bilgi Evine verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla yapılan ve halen hayatta olan Aşık Mustafa Ruhani’nin adı verilen bilgi evi, Cuma günü hizmete açılacak. Yenişehir’deki Mehmet Akif Ersoy Parkı içerisinde inşa edilen bilgi evi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Erzurum’da yaptırılan diğer bilgi evleri gibi, öğrencilerin sıcacık mekanı olacak. Okullarından arta kalan zamanlarını öğrenerek geçirdikleri ve her türlü imkanın sunulduğu bilgi evleri, Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’daki prestijli projeleri arasında yer alıyor.

 

ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aşık Mustafa Ruhani’nin adını verdikleri bilgi evi için “şimdiden hayırlı olsun” dedi. Aşık Mustafa Ruhani’nin, Erzurum’un yetiştirdiği mümtaz isimlerden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Sekmen, “Halk aşığımız Mustafa Ruhani, Türk Halk Edebiyatı’na sayısız eser kazandırmış, sözüyle, sesiyle ve sazıyla yüreklere tercümanlık etmiş bir isimdir. Aşıklar otağı olan bu memlekette, halen hayatta olan halk ozanımızın ismini taşıyan bir bilgi evi inşa etmiş olmak, bizim için de gurur vesilesidir. Çünkü önemli olan değerlerimizin kıymetini kaybettikten sonra değil, onlar hayattayken bilebilmektir” diye konuştu.

 

ONLAR BİZİM KÜLTÜR ELÇİLERİMİZ

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un beşeri sermayesini teşkil eden Aşık Ruhani gibi isimlerin mutlaka sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Onlar bizim kültür elçilerimiz, bilgi deryalarımız, gönül iklimine açılan kapı anahtarlarımız. Onları yeri bizlerde elbette çok ayrı… Allah, hayatta olanlara hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler versin.  Bizlere de bu değerlerin farkına  varmamızı ve kıymetlerini hayattayken bilmemizi nasip etsin. Açılışımıza herkesi bekliyoruz” dedi.