ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Mayıs 2022 13:41

Bir dokunduk, bin ah işittik! 

Bir dokunduk, bin ah işittik! 

Gazeteniz YENİGÜN’ün geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığı “Emlak Fareleri” başlıklı haber, kamuoyunda büyük yankı oluşturdu. Emlakçı vurgunundan rahatsız olan çok sayıda vatandaş, YENİGÜN’e teşekkür mesajları ulaştırırken, ilgili haber sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Çoğu emlakçının yetki belgesi olmadan faaliyet gösterdiği ve haksız kazanç elde ettiği Erzurum’da, yetkili kurumları göreve davet eden vatandaşlar, “Ev satın almak ya da kiralamak isteyenlerin canına okuyan bu emlakçılardan hesap sorulmalı ve haksız kazanç elde etmelerinin önüne geçilmelidir” çağrısında bulundular. Gayrimenkul devirlerinde hem alıcıdan ve hem de satıcıdan aldıkları komisyonlarla astronomik düzeylerde para kazanan emlakçıların büyük bir bölümü gelirlerini vergilendirmiyor ve işi fırsatçılığa dönüştürüyor. İşini yasal çerçevelerde yürüten emlakçıları da mağdur eden fırsatçı emlakçılardan herkes dert yanıyor. 

 

İŞİNİ DÜZGÜN YAPANA DA YAZIK! 

Haberin YENİGÜN’de yer almasıyla birlikte tepkilerini daha yüksek sesle dile getirmeye başlayan vatandaşlar, Erzurum’un dört bir yanının bu fırsatçılarla dolduğunu ifade ederek, “İşini düzgün yapan, kazancını vergilendiren ve namusuyla para kazanan emlakçılar da var, ancak bu fırsatçılar onların da ekmeğine taş koymuş oluyor. Devletimizin ilgili makamları bu duruma göz yummamalı! Erzurum’daki emlakçıların tamamı denetlenmeli, işini düzgün yapanlarla emlak fareleri birbirinden ayrılmalıdır. Çünkü bunlar sadece emlak alıp satanları mağdur etmekle kalmıyor, haksız kazanç elde ederek devleti de dolandırmış oluyor” dediler. 

 

BASİT BİR İNCELEME YETER! 

Maliye’nin basit bir inceleme yapması halinde vurgun peşindeki emlakçıların anında anlaşılacağını vurgulayan vatandaşlar, “Bizi bu vurgunculara karşı koruması gereken kurumlarımızı ve yetkililerimizi göreve davet ediyoruz. Piyasaların altını üstüne getiren ve devletten vergi kaçıran bu emlak farelerinden mutlaka hesap sorsunlar” çağrısında bulundular.